Sterk fremgang i et utfordrende marked – solid for Danske Bank Norge

Del

Danske Bank-konsernet har fredag 27. oktober lagt frem tall etter 3. kvartal 2023. De viser blant annet at bankens resultat etter skatt havner på 15,5 milliarder danske kroner, med en avkastning på egenkapitalen på 12,5 %.

Noen av nøkkeltallene for Danske Bank etter 3. kvartal 2023 vs. 2022 

  • Totale inntekter på 36,6 milliarder danske kroner, mot 29 milliarder danske kroner etter 3. kvartal 2022. 
  • Driftskostnader på 18,8 milliarder danske kroner, mot 19,6 milliarder danske kroner etter 3. kvartal 2022. 
  • Nedskrivninger på utlån på 294 millioner danske kroner, mot 794 millioner danske kroner etter 3. kvartal 2022. 
  • Resultat etter skatt på 15,5 milliarder danske kroner, mot 6,5 milliarder danske kroner (justert) etter 3. kvartal 2022. 
  • Avkastning på 12,5 %, mot 5,1 % i 2022. 

Landssjef i Danske Bank Norge, Erlend Angelfoss, sier at bankens utvikling her hjemme så langt i 2023 har vært preget av solid og stabil drift, selv om nyheten om at banken trekker seg ut av personmarkedet i Norge fra 2025 naturlig nok påvirker resultatet.  

– Vi har en solid drift i Danske Bank i Norge, særlig i bedriftsmarkedet, hvor vi har lykkes godt i løpet av årets tre første kvartaler. Her er lønnsomheten god, vi opplever sterk utlånsvekst og har blant bank-Norges mest fornøyde kunder i dette segmentet. I storkundesegmentet opplever vi god aktivitet. Dette på tross av urolige tider i markedet. Banken har fortsatt sin satsning på grønn finansiering og bærekraftlinkede lån og obligasjoner, noe som er med på å befeste vår topp 10-posisjon i Bloomberg sin globale grønne league-tabell. Som forventet preges resultatet i personmarked av at vi skal selge personmarkedsporteføljen. Naturlig nok ser vi derfor noe bortfall i volum i denne delen av banken, både på lån og innskudd. Avtalen er derimot først forventet effektuert mot slutten av 2024, derfor jobber vi med å sikre en fortsatt god oppfølging av kundene våre. 

Se danskebank.com/regnskab for mer informasjon.

Danske Bank publiserer ikke egne tall for Danske Bank Norge. 

Nøkkelord

Kontakter

Silje Linnerud NæssKommunikasjonsdirektør

Silje har det overordnede ansvaret for kommunikasjonsarbeidet i Danske Bank i Norge, og har jobbet med kommunikasjon i over 15 år. Hun har erfaring fra TV- og PR-bransjen, og var kommunikasjonssjef i SpareBank1 Gruppen før hun kom til Danske Bank i 2017.

Jobber du for pressen og/eller har generelle spørsmål om Danske Bank i Norge er hun riktig person å kontakte. Søker du en av bankens mange eksperter setter hun deg i kontakt med riktig vedkommende så raskt som mulig.

Tel:92 44 57 92silje.naess@danskebank.no

Historien om Danske Banks virksomhet i Norge går tilbake til etableringen av Privatbanken i 1859. I dag er banken landets tredje største.

Våre rundt 1.100 ansatte betjener kunder i personmarkedet og bedriftsmarkedet i tillegg til store institusjonelle kunder fra 13 filialer.  

Ut over bankaktiviteter tilbyr vi kapital-forvaltning og leasing.

Norge er et av Danske Banks kjernemarkeder.

Danske Bank er en nordisk universalbank med sterke regionale røtter og tette forbindelser til resten av verden. I mer enn 150 år har vi hjulpet mennesker og virksomheter i Norden med å innfri deres ambisjoner.

Vi ønsker å skape langsiktig verdi for alle de som stoler på oss – våre kunder, aksjonærer og de samfunn vi opererer i.

Vårt mål er å bli anerkjent som den mest betrodde finansielle partneren ved å gjøre det enkelt å ta viktige økonomiske beslutninger og enkelt å bruke banken.

Danske Bank har hovedkontor i København og er notert på Nasdaq Copenhagen.

Følg pressemeldinger fra Danske Bank

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Danske Bank på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Danske Bank

Konkurransetilsynet forlenger beslutningsprosessen knyttet til Nordeas kjøp av Danske Banks personkundevirksomhet7.11.2023 08:03:28 CET | Pressemelding

I dag, tirsdag 7. november 2023, har Konkurransetilsynet besluttet å forlenge beslutningsprosessen knyttet til Nordeas kjøp av Danske Banks norske personkundevirksomhet, inkludert 15 Danske Invest Horisont-fond. I en pressemelding som ble offentliggjort 7. juni 2023, annonserte Danske Bank at banken ville trekke seg ut av det norske personkundemarkedet, og i en pressemelding publisert 19. juli 2023 annonserte banken at Nordea ville være kjøper av personkundevirksomheten i Norge. Det er Danske Banks vurdering at transaksjonen ikke gir opphav til konkurranseutfordringer, og Danske Bank forplikter seg til å gjøre overgangen så smidig som mulig for både kunder og ansatte. Avhengig av godkjenning, forventes transaksjonen fortsatt å være fullført innen utgangen av 2024.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye