AF Gruppen

Ny kontrakt for utbedring av det svenske strømnettet

Del

Kanonaden Entreprenad, et datterselskap i AF Gruppen, skal bygge og utvide koblingsanlegget på Odensala stasjon i Sigtuna kommune mellom Stockholm og Uppsala. Kontrakten har en verdi på ca. MSEK 162 ekskl. mva.

Omexom

Kontrakten er en totalentreprise og omfatter riving, terrassering, graving, sprengning og betongarbeid i forbindelse med nytt fundament til stasjonens koblingsanlegg. Oppdraget utføres for Eitech Engineering AB og sluttkunden er Svenska Kraftnät.

Den nye stasjonen er viktig for å møte det økende strømbehovet i Uppsala- og Stockholmsområdet. Det nye anlegget vil ha et areal på 192 000 kvadratmeter, tilsvarende 27 fotballbaner.

– Vi er fornøyde med at Kanonaden har fått nok et viktig oppdrag med utviklingen av det svenske strømnettet gjennom nye Odensala stasjon. Vi ser frem til å levere høy kvalitet i godt samarbeid med oppdragsgiver, sier Bård Frydenlund, konserndirektør for Sverige i AF Gruppen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om AF Gruppen

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 31 mrd kroner i 2022 og har i dag ca. 6000 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye