Bane NOR

Thor Gjermund Eriksen på plass i Bane NOR

Del

I dag har Thor Gjermund Eriksen sin første arbeidsdag som konsernsjef i Bane NOR. Han vil styrke vedlikeholdet av jernbanen, og mener toget er viktig for å gjennomføre det grønne skiftet.

Portrettbilde av Thor Gjermund Eriksen
Thor Gjermund Eriksen er på plass i Bane NOR Aksel Jermstad, Bane NOR

I juni i år ble det klart at Thor Gjermund Eriksen tar over som konsernsjef i Bane NOR etter Gorm Frimannslund. Eriksen kommer fra jobben som administrerende direktør i Norsk Tipping.

– Bane NOR har en svært viktig rolle i jernbanesektoren, og jeg tror jeg kan være med å sette en mer tydelig retning. Folk er glad i tog, men vi trenger å bygge tillit, sier Thor Gjermund Eriksen. 

Folk må kunne stole på toget

Eriksen gleder seg over å få muligheten til å ta fatt på et stort samfunnsoppdrag for et klima- og miljøvennlig transportmiddel.

– Jeg er opptatt av at samfunnet skal utvikle og modernisere seg, og vi skal gjennom det grønne skiftet. Vårt bidrag blir å utnytte og utvikle den infrastrukturen vi allerede har enda bedre, sier han.

Eriksen mener det er viktig å styrke driften og vedlikeholdet av jernbanen, slik at togene kommer og går når de skal.

– Folk som skal ta toget eller de som sender gods, må kunne stole på toget, sier han.

Har tro på kollektive løsninger

At Bane NOR har stått i mange utfordringer er ingen hemmelighet, men konsernsjefen er ikke bekymret.

– Den norske jernbanen og togtilbudet har faktisk blitt bedre de siste årene med en kapasitetsøkning i antall reiser. Bane NOR og jernbanesektoren samlet må ha en ambisjon om tydelige forbedringer. Jeg har tro på de kollektive transportløsningene, og her har jernbanen en viktig rolle, sier han.

Han ønsker å bidra til et sterkere samarbeid på tvers av hele jernbanesektoren, samt i egen virksomhet.

– Slik skal vi sikre at enda flere kan reise klima- og miljøvennlig med tog, og få mer gods over fra vei til bane, sier Thor Gjermund Eriksen.

Styreleder i Bane NOR Cato Hellesjø har tidligere fortalt at Thor Gjermund Eriksen blant annet ble valgt på grunn av sin ledererfaring fra komplekse og store virksomheter, erfaring med å jobbe tett med fagforeninger og sin forståelse for statlig eierskap og politiske beslutningsprosesser.

– Jeg er glad for at Thor Gjermund Eriksen er i gang som konsernsjef. Han har en tydelig forståelse for utfordringene og mulighetene for Bane NOR og jernbanen. Jeg er helt sikker på at dette blir svært bra den videre utviklingen av jernbanen i Norge, sier Cato Hellesjø.

Thor Gjermund Eriksen:

Har hatt en rekke topplederstillinger i norsk samfunns- og arbeidsliv de siste 20 årene.

Fra 2013 til 2022 var han kringkastingssjef i NRK. Han har også bakgrunn som direktør og konsernsjef i Amedia, journalist og redaktør i Dagbladet og Aftenposten.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt

Pressevakten i Bane NOR håndterer henvendelser fra pressen. Spørsmål fra pressen utenom arbeidstid, kan rettes til vakttelefonen vår:

Tel:91656565presse@banenor.no

Bilder

Portrettbilde av Thor Gjermund Eriksen
Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i Bane NOR
Last ned bilde
Portrettbilde av Thor Gjermund Eriksen
Portrettbilde av Thor Gjermund Eriksen
Last ned bilde
Portrettbilde av Cato Hellesjø, styreleder i Bane NOR
Portrettbilde av Cato Hellesjø, styreleder i Bane NOR
Last ned bilde

Om oss

Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Foretaket har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring og forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering.

Bane NOR har om lag 3.500 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye