Eika Gruppen

Sparebankalliansene samler kreftene i felles kredittselskap

Del

Eika Kredittbank og SpareBank 1 Kreditt, produktselskapene for kredittkort og forbrukerfinansiering i de to største sparebankalliansene i Norge, samler sin kredittvirksomhet. Stordriftsfordelene selskapene oppnår ved å slå sine krefter sammen skal bidra til økt konkurransekraft og ansvarlig utlånspraksis.

Hans Kristian Glesne styreleder i Eika Gruppen og Per Halvorsen styreleder i SpareBank 1 Utvikling og SpareBank 1 Gruppen vil styrke konkurransekraften gjennom et nytt samarbeid.
Hans Kristian Glesne styreleder i Eika Gruppen og Per Halvorsen styreleder i SpareBank 1 Utvikling og SpareBank 1 Gruppen vil styrke konkurransekraften gjennom et nytt samarbeid.

– Nå samler vi ledende kompetanse i Norge på usikret kreditt i ett selskap. Selskapene er påfallende like med tanke på verdigrunnlag, og begge er opptatt av en ansvarlig utlånspraksis. Dette skal vi bevare og bygge videre på, sier Hans Kristian Glesne, styreleder i Eika Gruppen.

– Gjennom sine respektive allianser er begge selskap del av en felles kulturarv som samfunnsbyggere i norske lokalsamfunn. Det sammenslåtte selskapet vil stå sterkere i et marked med stor internasjonal konkurranse, og vil bidra til at sparebankene i Norge kan hjelpe enda flere kunder enn i dag, sier Per Halvorsen, styreleder i SpareBank 1 Utvikling og SpareBank 1 Gruppen.

De to kredittselskapene har i dag over en million kunder til sammen, og en samlet markedsandel innenfor kredittkort og forbrukslån på 6,3 prosent.

Skal eies av sparebankene i fellesskap

Styrende organer i begge allianser har vedtatt sammenslåingen, og søknad er nå sendt til Finanstilsynet. Forutsatt myndighetsgodkjennelse er det snakk om en virksomhetsoverdragelse for produktområdene kredittkort og usikrede nedbetalingslån fra dagens Eika Kredittbank til SpareBank 1 Kreditt. Produktområdene salgspantlån og innskuddsportalen Sparesmart blir værende i Eika Kredittbank.

Det sammenslåtte selskapet vil være direkte eid av sparebankene i felleskap, og ha forretningsadresse i Trondheim. Selskapet vil få et nytt navn.

Fortsatt gode kundeopplevelser

Administrerende direktør for selskapet blir Ronny Smolan, som i dag leder SpareBank 1 Kreditt.

– Dette er en historisk dag. Når sparebankalliansene nå forener sine krefter på ansvarlig usikret kreditt, får vi utnyttet vår samlede styrke og innsikt til det beste for kundene. Stordriftsfordelene vi oppnår gir oss et bedre grunnlag for utvikling og økt konkurransekraft og dermed en sterkere posisjon som ansvarlig vinner i markedet, sier Smolan.

Administrerende direktør Terje Gromholt i Eika Kredittbank blir viseadministrerende direktør med ansvar for strategi og utvikling i det sammenslåtte selskapet.

– Vi ser på dette som en unik mulighet til å bygge et ledende kompetansemiljø på kredittområdet med dyktige ansatte i Oslo, Trondheim og på Gjøvik. I det sammenslåtte selskapet får de ansatte enda større, faglige utviklingsmuligheter samt et bredere sosialt arbeidsmiljø, sier Gromholt.

Søker flere eksterne partnere

I tillegg til å levere produkter og tjenester til sine eierbanker, har begge kredittselskapene eksterne samarbeidspartnere, som LO, NAF, Coop, Agrikjøp, BN Bank, Lokalbankalliansen, Sparebanken Sør og Sparebanken Møre.

–  Kraften i det sammenslåtte selskapet gjør at vi kan tiltrekke oss enda flere partnere som harmonerer med verdigrunnlaget til sparebankene i Norge, som igjen vil bidra til å realisere ambisjonene om ansvarlig vekst i et marked med stor internasjonal konkurranse, avslutter Smolan.

Myndighetsgodkjennelse

Søknad til myndighetene har nå blitt oversendt, og det er forventet behandlingstid på ca. fem måneder.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ronny Smolan blir administrerende direktør og Terje Gromholt blir viseadministrerende direktør med ansvar for strategi og utvikling, i det sammenslåtte selskapet.
Ronny Smolan blir administrerende direktør og Terje Gromholt blir viseadministrerende direktør med ansvar for strategi og utvikling, i det sammenslåtte selskapet.
Last ned bilde

Fakta om selskapene:

De to sparebankalliansene i Norge har begge organisert sine tjenester for usikret kreditt i egne produktselskaper.

Eika Kredittbank AS er 100 % eid av Eika Gruppen AS og har spesialkompetanse innen objekts- og kortbasert finansiering. Selskapet ble etablert i 2007 og holder til i Oslo og på Gjøvik.

SpareBank 1 Kreditt AS er 100 % eid av bankene i SpareBank 1-alliansen, og tilbyr kredittkort, forbrukslån og refinansiering. Selskapet ble etablert i 2014 og holder til i Trondheim.

Begge kredittselskapene kan vise til høy kundetilfredshet og god vekst de siste årene.

Følg pressemeldinger fra Eika Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Eika Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom