Coop Norge

Coop forventer salgsrekord med norske gresskar

Del

Frem mot årets skumleste feiring forventer Coop å selge over 670 tonn norske Halloween-gresskar i sine butikker.

Elise Anderssen, Ann Kristin Hauge og Torbjørn Thane ved Extra Askøy er klare for årets Halloween-feiring. Foto: Extra Askøy
Elise Anderssen, Ann Kristin Hauge og Torbjørn Thane ved Extra Askøy er klare for årets Halloween-feiring. Foto: Extra Askøy

– Vi er stolte av å kunne tilby full dekning av norske gresskar for andre år på rad. Våre produsenter melder om fantastiske avlinger og mange store gresskar i år, sier Kamilla Sand, innkjøper frukt & grønt i Coop Norge.

Halloween-gresskarene som selges i alle Coops dagligvarekjeder er produsert av Martin Østby i Thema AS i Ski og bonden Jens Graff i Røyken.

– Gresskarene har likt den regnfulle sommeren, og høstværet har bidratt til god kvalitet på årets avling. Halloween er en relativt kort sesong, men det er en sesong i vekst, og vi forventer å sette ny rekord med over 670 tonn solgte gresskar til Halloween, sier Sand.

Coop selger også utskjæringssett med sjablonger og redskaper hos både Extra og Obs, som gjør det enkelt å få til proffe og skumle utskjæringer. Hos Obs finner du også et større utvalg innen dekorasjon til Halloween.

Det er særlig småbarnsfamilier som kjøper gresskar og annen Halloween-pynt. I tillegg til å la barna hjelpe til med utskjæringen av gresskaret, oppfordrer Sand til å tenke på matsvinnet, og at du tar med barna på matlaging med gresskar-innmaten.

– Det jeg liker så godt med gresskar er at det har så mange bruksområder. Gresskar er også sunt, og har et høyt innhold av betakaroten og kostfiber, sier Sand.

Innmaten i pyntegresskarene kan være litt trevlete, men det passer utmerket å bruke i supper, pureer eller i bakverk. Gresskarkjernene kan skylles og ristes før de kan brukes i nøtteblandinger og salater, eller som snacks.

Kontakter

Bilder

Gresskarjorde hos Thema AS
Gresskarjorde hos Thema AS
Last ned bilde

Om Coop

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom