Finansforbundet

Finansforbundet skuffet over Fellesforbundets nei til ny AFP

Del

Det er dårlig nytt for unge arbeidstakere og for organisering av fintech-bedrifter, mener Finansforbundets forbundsleder Vigdis Mathisen.

Sverre Chr. Jarild

Fellesforbundets innstilling innebærer at AFP-fellene vil bestå. Det er en utfordring for mange som vil fortsette å falle ut av ordningen.  

Dårlig nytt for de unge
Dagens AFP-ordning ivaretar ikke våre medlemmer i et mobilt arbeidsliv. I dag er det mange, særlig yngre arbeidstakere som både bytter arbeidsplass og bransje flere ganger i yrkeslivet. De risikerer å ikke få noe utbytte av tiden i en AFP-bedrift, sier Mathisen.  

Hindrer organisering
Oppstartselskaper ser på AFP som et hinder for å inngå tariffavtale. De vil betale inn til ordningen i mange år, før de ansatte potensielt vil få noe utbytte av ordningen. Fellesforbundets innstilling vil gjøre det vanskeligere å organisere fintech-bedrifter.

Nøkkelord

Kontakter

Om Finansforbundet

Finansforbundet er den største fagforeningen innen finanssektoren. Vi representerer over 34 000 medlemmer fra 300 bedrifter.

Følg pressemeldinger fra Finansforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Finansforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Finansforbundet

Finansforbundet vurderer utmelding av YS: Uenighet om eierskap til tariffavtaler15.11.2023 16:25:13 CET | Pressemelding

- Vi har innkalt til et ekstraordinært landsmøte 19. desember for å vurdere vårt medlemskap i YS. Grunnen er at YS-medlemskapet truer det direkte partsforholdet vi har med Finans Norge og en avtalestruktur som er tilpasset finansnæringen, sier forbundsleder Vigdis Mathisen. - Vi må sikre videreføring av de gode avtalene vi har opparbeidet. Tariffavtalene er «gullet» vårt, og det viktigste vi forvalter for våre medlemmer, sier hun.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye