GK Gruppen

GK arrangerer skandinaviske arbeidsmiljødager

Del

— I GK skal vi jobbe sikkert, eller ikke i det hele tatt. Vårt mål er en HMS-kultur som er tydelig og som omsettes til handlinger slik at alle kommer trygt hjem fra arbeidsdagen.

GK Gruppen

Denne uken arrangeres Arbeidsmiljødagene i GK, et felles initiativ på tvers av Norge, Sverige og Danmark. Hovedtema for dagene er risikokultur, vernerunder og synlighet, og hvordan vi bedre kan forebygge ved hjelp av rapportering og kompetanse. 

– Jeg er stolt over at vi samler oss som kolleger i Skandinavia for en trygg arbeidshverdag for alle ansatte. Både som selskap og i næringen snakkes det mer åpent om arbeidsmiljø og HMS-arbeid. Som næring har vi kommet langt, men det gjenstår fortsatt et viktig arbeid for at bygg og anlegg skal få ned skade- og ulykkesstatistikken, sier konsernsjef i GK, Kim Robert Lisø.  

Byggenæringen er fortsatt en av de mest ulykkesutsatte næringene i arbeidslivet og Arbeidstilsynet peker på at de fleste ulykker kunne vært unngått ved å jobbe mer forebyggende.   

Arbeidsmiljødagene er derfor et viktig tiltak i GK for å øke kompetansen og bevisstheten rundt HMS-arbeidet i konsernet og hvordan vi sammen får ned antallet ulykker.  

– Årets program for Arbeidsmiljødagene fokuserer på forbedringsområder som vi har kartlagt igjennom samtaler med ledere, verneombud og gransking etter hendelser, sier Martine L. Drevvatne, HMS-sjef i GK.  

– I GK er det høyest risiko for kuttskader, fall- og strømulykker. Med bakgrunn i dette har vi høsten 2023 satt ned en egen arbeidsgruppe som ser på bakenforliggende årsaker og hvordan vi kan tenke nytt rundt tiltak som sikkerhetsbarrierer eller opplæring, sier Martine.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kim Robert Lisø, konsernsjef GK
Kim Robert Lisø, konsernsjef GK
Last ned bilde
Martine Lovise Drevvatne, HMS-leder GK
Martine Lovise Drevvatne, HMS-leder GK
Last ned bilde

Lenker

Om GK Gruppen

GK Gruppen er Skandinavias ledende totaltekniske entreprenør og servicepartner med en omsetning på 6 milliarder kroner. Med rundt 3000 ansatte og over 80 kontorer i Norge, Sverige og Danmark, leverer vi smarte og bærekraftige løsninger innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon, elektro og rør. Vår misjon er å bygge bærekraftige samfunn for generasjoner.

www.gk.no | www.gk.se | www.gk.dk

Følg pressemeldinger fra GK Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra GK Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra GK Gruppen

GK Gruppen 1. kvartal 2023: God start på året12.5.2023 09:10:00 CEST | Pressemelding

Fortsatt høyt aktivitetsnivå gav vekst i omsetningen og økt resultatmargin for GK i første kvartal. Solid ordreinngang gir en rekordhøy ordrereserve i et skandinavisk marked som fortsatt er preget av usikkerhet. En god balanse mellom entreprise- og servicevirksomheten bidrar til robusthet og fleksibilitet. Økt interesse for energieffektivisering og bærekraftig rehabilitering av bygg understøtter GKs strategiske retning.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom