Story House Egmont

Story House Egmont i mål med spareplan

Del

De varslede kostnadskuttene i Story House Egmont er nå identifisert. Gjennom ulike effektiviseringstiltak og nedskalering av bemanning, kommer mediehuset i mål med en spareplan på 70 millioner.

Administrerende direktør i Story House Egmont, Nina Vesterby.
Administrerende direktør i Story House Egmont, Nina Vesterby. Foto: Story House Egmont

– Vi har jobbet hardt med å identifisere ulike kostnadsreduserende tiltak, og har dessverre måttet redusere bemanningen med 33 årsverk. Dette er en kombinasjon av naturlig avgang og frivillige sluttavtaler. Lønnsomhet, kjerne og vekst står nå helt sentralt i de prioriteringer som ligger til grunn for neste års budsjett i Story House Egmont, sier administrerende direktør, Nina Vesterby, og legger til.

– De siste fire årene har gode resultater gitt rom for flere satsninger som spinner ut ifra kjernevirksomheten vår, historiefortelling i alle kanaler. Dagens makroøkonomiske situasjon gjør at vi har prioritert hvilke av disse vi skulle ta med videre. Vi har falt ned på de områdene hvor vi har størst tro på vekst. Storytravel har vært en vellykket satsning, og vi forventer god vekst også i 2024. Vi kanaliserer flere digitale ressurser inn i Flipp og Klikk.no. I tillegg satser vi videre på å bygge innhold rundt våre profiler i Egmont People, og vi skal utvide tegneserieuniverset Nordic Manga både nasjonalt og internasjonalt, forteller hun.

Men helt sentralt står fortsatt historiefortellingen. Story House Egmont er Norges desidert største utgiver av magasiner, tegneserier og ukeblad, og en mer effektiv innholdsproduksjon har stått sentralt i kuttprosessen.

– Det å tenke nytt rundt hvordan de redaksjonelle miljøene våre jobber, og hvordan vi kan få mest mulig ut av all den journalistiske kompetansen vi sitter på, både digitalt og på print, har hatt høy prioritet. Her må jeg bare berømme alle de ansatte som har kommet med forslag, innspill, og nye tanker om hvordan vi kan jobbe smartere og mer effektivt. Vi har virkelig snudd hver stein, og her skal organisasjonen ha stor del av æren for at vi kom i mål på en best mulig måte, avslutter Vesterby.

Nøkkelord

Kontakter

Kontakt:

Nina Vesterby, administrerende direktør
Telefon: 982 47 877

Om oss:

Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00

http://www.storyhouseegmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom