Ticket Feriereiser

Bestillingene av kortere reiser øker

Del

2023 har vist seg å være en tid med endret reiseatferd. Da vi begynte å reise igjen etter flere år med reiserestriksjoner, ble gjennomsnittlig lengde på en reise forkortet med én dag sammenlignet med 2019, viser ferske data fra reisebyrået Ticket. Gjennomsnittsreisen har nå en varighet på 8,4 dager mot 9,6 dager i 2019. Unntaket er Bangkok og Thailand der man ønsker å bli like lenge som før.

I 2019 var Kreta den europeiske destinasjonen som hadde lengst oppholdstid, med en gjennomsnittlig reiselengde på 9,5 dager. Mens den gjennomsnittlige reisetiden til Kreta i 2023 var 8,8 dager. Dette tyder på at nordmenn velger å korte ned turene og kanskje fokusere mer på kvalitet enn kvantitet når de utforsker reisemålet.

 • Det er tydelig at måten vi reiser på utvikles og tilpasser seg en ny tid. De som reiser leter etter ulike opplevelser, og disse tallene reflekterer et økende ønske om kortere og mer konsentrerte reiser. Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg fremover, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Sommeren 2023 har vært en spesielt interessant tid for å analysere disse trendene. I sommersesongen så vi en drastisk nedgang i reiselengden sammenlignet med samme periode i 2019, med en nedgang på 16 prosent fra 10,6 dager til 8,9 dager. Samtidig som reiselengdene gikk ned, økte bestillingene med 7,6 prosent sommeren 2023 sammenlignet med 2019.

 • Reisetrendene har virkelig endret seg de siste årene. De kortere reisene denne sommeren kan selvsagt delvis skyldes regnværet hjemme i Norge, som gjorde at mange bestilte korte restplassreiser til solen, men for mange kunder kan det også være snakk om endring i preferanser. Folk ønsker å utforske verden på sine egne premisser, og kortere turer kan tilby en mer intens og minneverdig opplevelse, sier Ellen Wolff Andresen.

De ti mest populære reisemålene med gjennomsnittlig reiselengde i 2023:

 1. Gran Canaria – 11,1 (11,7)
 2. Alicante – 8,4 (9,4)
 3. Mallorca – 7,2 (8,3)
 4. Bangkok – 18,6 (18,6)
 5. Malaga - 7,1 (8,6)
 6. London – 3,9 (4,4)
 7. Barcelona – 5,6 (6,6)
 8. Kreta – 8,8 (9,5)
 9. Antalya – 9,3 (10,3)
 10. København – 3,3 (3,9)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser med avreisedato i 2023 sammenlignet med 2019. Tall i parentes er gjennomsnittlig reiselengde i 2019.

Nøkkelord

Kontakter

Om Ticket

Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Hit reiser vi for å feire jul27.11.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Mange velger å feire jul på varmere breddegrader som Gran Canaria, Bangkok og Malaga. Ifølge en fersk bookingstatistikk fra reisebyrået Ticket er det tydelig at vi er ute etter trygghet og solsikre alternativer når vi planlegger juleferien. Det er interessant at Malaga klatret til fjerdeplass i årets statistikk, fra å ha ligget på åttende plass blant de mest populære reisemålene før pandemien. I tillegg har Frankfurt og Riga debutert på topp ti-listen.

Bestillingene av vinterreiser med rutefly øker kraftig31.10.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Da vi igjen kunne reise etter pandemien var trygge og fleksible charterreiser et ønske for mange, men foran vintersesongen 2023/2024 ser reisebyrået Ticket nå en økning på hele 26 prosent for reiser med rutefly. Igjen etterspør vi reiser der fly og hotell settes sammen hver for seg for å passe den enkeltes spesielle ønsker, og den økende etterspørselen tilsier at den kommende vinteren blir en tid fylt med eventyr og opplevelser rundt om i verden.

Årets reiseraketter9.10.2023 09:00:00 CEST | Pressemelding

Reiselysten har virkelig fått fart på oss, og vi tiltrekkes av nye reisemål som aldri før. Ferske tall fra reisebyrået Ticket avslører en spennende trend: En håndfull steder har opplevd en bemerkelsesverdig økning i etterspørselen. I søkelyset er den greske perlen Lefkas, hvis popularitet har skutt i været, men det er ikke det eneste reisemålet som frister – spennende Singapore og den sjarmerende byen Gdansk har også blomstret. Reisende er klare til å utforske nye horisonter og oppdage steder som tidligere kanskje var ukjente for dem.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom