NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Presseinvitasjon: Hvordan skal Norge møte de nye geopolitiske utfordringene?

Del

Rivaliseringen mellom stormaktene blir stadig mer intens. Hvordan påvirker det Norge? Det skal noen av landets fremste forskere på sikkerhets- og geopolitikk finne ut av. Torsdag 26. oktober lanseres Senter for geopolitikk.

Vi lever i en tid med stadig mer intens geopolitisk rivalisering. Det kommer tydelig til uttrykk i Russlands angrepskrig mot Ukraina, men også i det stadig mer anspente forholdet mellom USA og Kina. Nye statlige og ikke-statlige aktører, en skiftende maktbalanse, tett sammenvevd verdenshandel og lynrask teknologiutvikling, gjør at rivaliseringen skjer i en annen virkelighet enn tidligere. Og den vil ha stor betydning for Norge.

Derfor trenger vi nye geopolitiske analyser og utenrikspolitiske strategier. Senter for geopolitikk skal forske på hvordan utfordringene best bør møtes. 

Torsdag 26. oktober inviterer vi til lansering. Hit kommer utenriksminister Espen Barth Eide, samt noen av landets fremste eksperter på sikkerhets- og geopolitikk. 

Senter for geopolitikk er et samarbeid mellom NUPI, Fridtjof Nansens Institutt, Institutt for forsvarsstudier, UiT Norges arktiske universitet og Universitetet i Oslo. Storsatsningen finansieres av Utenriksdepartementet gjennom Forskningsrådet. 

Les mer om senteret på geopol.no.

Lanseringen foregår i Forstanderskapssalen (3. etasje) på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo.

Fullt program og informasjon om deltakerne finner du på NUPIs nettsider. 

Arrangementet er fulltegnet, men vi har holdt av noen få seter til journalister. Om du ønsker en plass i salen, ta kontakt med NUPIs kommunikasjonssjef Åsmund Weltzien.

Arrangementet blir også strømmet direkte til NUPIs YouTube-kanal. 

Intervjuer med forskerne kan avtales med dem direkte. Intervjuavtaler med utenriksminister Espen Barth Eide må avtales med UD.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

NUPI tilbyr tjenester innen forskning, analyse og utredning, i tillegg til undervisningsrelaterte tjenester rettet mot skolen.

Følg pressemeldinger fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye