Frende Forsikring

150 skader etter uværet "Babet"

Del

Lekkasjer, veltede trær og skader på tak, biler og båter er status etter "Babets" herjinger.

- Vi er oppe i 150 skader når vi teller opp mandag ettermiddag, og venter flere utover dagen. Mange var uten strøm, andre har sikret skadestedet og jobbet med å få egen oversikt over hva som er ødelagt før de kontakter oss, sier Heidi Tofterå Slettemoen som er kommunikasjonssjef i Frende. Forsikringsselskapet har mange kunder i området som ble hardest truffet av uværet «Babet», siden både Sparebanken Sør, Spareskillingsbanken, Lillesands Sparebank, Flekkefjord Sparebank, Drangedal Sparebank og Sparebanken Din er medeiere. 

Foreløpig er det meldinger om takskader, lekkasjer og veltede trær som har nådd forsikringsselskapet. I tillegg til de 100 byningsskadene kommer skader på biler og båter.

- Det er mye småskader, men de må repareres de også. Vanligvis vil takpappen ta unna vann noen dager, om takstein har blåst av, sier Slettemoen, som ikke råder folk til å gå opp på taket selv. 

- Sjekk heller loftet for lekkasje, og ta kontakt med oss. Takstein er glatt, og det kan være flere løse stein. Fagfolk sikrer seg godt før de går i gang, sier Slettemoen. Gjør du arbeid selv, anbefaler Frende at du dokumenterer arbeidet. 

- Ta bilder eller film av skadene og arbeidet, og ta vare på kvitteringer. Dette kan brukes for å vurdere erstatningen i etterkant, sier Heidi Tofterå Slettemoen.

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto. Trampoline skadet i vind. Foto: iStock
Illustrasjonsfoto. Trampoline skadet i vind. Foto: iStock
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring har noen av Norges mest fornøyde forsikringskunder. Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye