SINTEF

Invitasjon til pressen

Del

Banebrytende forskning, ny teknologi og utfordrende paneldebatter. Velkommen til Digital fremtid, konferansen som skal få fart på digitaliseringen av Norge. 

Dette er bare noen av navnene du får møte under konferansen Digital fremtid.
Dette er bare noen av navnene du får møte under konferansen Digital fremtid.

Har du tenkt på at digitaliseringen i Norge går for sakte? Vi tenker på det hver dag. Derfor gjentar vi suksessen med konferansen Digital fremtid, der vi samler representanter fra forskning, politikk og næringsliv – med mål om å dele kunnskap og utfordre hverandre til å tenke høyt rundt våre største utfordringer. 

Det nye gullet

-I fjor kjentes litt vågalt å sette av en hel sesjon til å snakke om det storpolitiske spillet rundt mikrobrikker. I dag ser vi at "alle" snakker om "The Chip War" og konsekvensene det kan få om vi ikke følger med i timen, forteller konserndirektør i SINTEF Digital, Morten Dalsmo. Han trekker frem verdens avhengighet av brikkene som befinner seg i alt fra mobiler til missiler. I sesjonen blir det stilt spørsmål ved om den politiske maktbalansen vil kunne endre seg radikalt om denne kritiske ressursen blir et knapphetsgode. 

-Vi kommer også til å stille spørsmål ved hvorvidt mikrobrikker kan være Norges nye eksporteventyr, og om vi faktisk kan bli en enda mer strategisk og attraktiv samarbeidspartner internasjonalt, sier Dalsmo. 

Gamechangeren Ai 

På en konferanse om vår digitale fremtid sier det seg selv at det må gjøres et dypdykk i kunstig intelligens. På kort tid har teknologien snudd verden på hodet, og mange uttrykker glede over verktøyets muligheter. Andre uttrykker frykt for hva kunstig intelligens kan brukes til om det havner i feil hender.

- Det er mange bransjer som vil bli revolusjonert av kunstig intelligens. Jeg synes det er spesielt spennende å se nærmere på hva det vil ha å si for industrien, men også for helsevesenet. Jeg er svært forventningfull til denne delen av programmet, sier Dalsmo.   

Og hvem kommer? Jo, i denne denne sesjonen kommer noen av de dyktigste på feltet i Norge, blant annet AI-forfatterne Inga Strümke og Ishita Barua, samt SINTEFs AI-forsker, Signe Riemer-Sørensen og digitaliseringsdirektør Trond Runar Hagen.    

Topplederpanelet

Gjennom hele dagen blir det fengende smakebiter fra forskningens verden, det blir også et gjensyn med fjoårets store publikumsfavoritt, nemlig topplederpanelet som i år består av blant annet næringsminister Jan Christian Vestre, tidligere statsminister Erna Solberg, konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen og NHO-sjefen Ole Erik Almlid. Samtalen ledes av konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv.

-Forskerpitchene fikk svært gode tilbakemeldinger i fjor, det samme gjorde topplederpanelet. Også i år skal vi utfordre politikere og næringslivtopper til å svare på hvorfor Norge ikke tør å satse ordentlig på samspillet mellom forskning og næringsliv. Det har vi ikke råd til om vi ønsker oss en bærekraftig fremtid, sier Dalsmo. 

På selveste Halloween, 31.oktober, har han gleden av å ønske velkommen til The Hub i Oslo. Send e-post til kommunikasjonssjef Mala Wang-Naveen, mala.wang-naveen@sintef.no om du ønsker akkredetering som journalist. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Morten Dalsmo inviteret til Digital fremtid for alle som er nysgjerrige på hva fremtiden bringer.
Morten Dalsmo inviteret til Digital fremtid for alle som er nysgjerrige på hva fremtiden bringer.
Last ned bilde

Lenker

Om oss

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye