Kavli Norge

250 000 kroner fra Kavli til TV-aksjonen for Redd Barna og krigsrammede barn

Del

Årets NRK TV-aksjonen går til Redd Barna og deres arbeid for barn som er rammet av krig og konflikt. 

– Det er med stor glede at Kavlifondet igjen er med og bidrar til NRK TV-aksjonen, sier påtroppende daglig leder i Kavlifondet, Ingrid Paasche. 

Kavlifondet eier og deler ut hele overskuddet fra Kavli og Q-Meieriene, til gode formål. I år går altså en kvart million av dette til Redd Barna i årets TV-aksjon.

Denne uken deltok både direktør for kvalitet, innovasjon og produktutvikling i Kavli, Annette Waage Jung, og Ingrid Paasche på ringedugnaden for næringslivet i Bergen hvor de sammen overrakk gavesjekken på 250 000 kroner.

Verdifullt å gå på jobb

– Det er veldig spesielt og meningsfullt å vite at hver gang du går på jobb, så er du med på å skape verdier til gode formål. Vi i Kavli og Q er svært stolte og glade for å kunne bidra til det viktige arbeidet Redd Barna gjør, sier Annette Waage Jung. 

Ingrid Paasche påpeker at det dessverre er et stort og udekket behov for Redd Barnas arbeid i verden i dag.

–  Årets TV-aksjon avholdes mot et trist bakteppe hvor stadig flere barn og unge rammes av de voksnes krig og konflikt i flere deler av verden. Redd Barna er der for de barna som trenger det aller mest. Støtten til deres arbeid oppleves som en svært meningsfull bruk av de verdiene vi har skapt, sier Paasche. 

– Vi er også glade for at Redd Barna skal bruke midlene på barn som har flyktet fra krig og konflikt til Norge. Kavlifondet støtter også barn og unge både her hjemme, og ute i verden, legger hun til. 

 

Bli bøssebærer! 

Til vanlig deler Kavlifondet ut størstedelen av sine midler til prosjekter i Norge, Sverige og Storbritannia, som er de tre landene hvor Kavlikonsernet har matvareproduksjon. 

– Det er viktig for oss å gi tilbake til de samfunnene hvor verdiene skapes, understreker Paasche. 

– Men vi mener at det også er viktig å løfte blikket utover vår egen del av verden. Skal vi klare å nå FNs bærekraftsmål, må vi som kan, være med og bidra også utfordringene er størst, slår hun fast. 

Derfor støtter Kavlifondet også en rekke prosjekter innen utdanning, psykisk helse hos barn og unge og klima/miljø i Etiopia og Nepal

– Nå håper vi mange næringslivsaktører blir med på dugnaden, og at alle som kan melder seg som bøssebærere på søndag, oppfordrer Paasche. 

BAKGRUNN 

 • TV-aksjonen NRK Redd Barna går til å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. Målet er å samle inn nok penger til å gi over 100 000 barn mulighet til å leke, lære og leve i fred.


 • Pengene går blant annet til:
  • å gi barn muligheten til å gå på skolen
  • å gjenforene barn med familien de har kommet bort fra
  • å støtte tidligere barnesoldater
  • trygge lekeområder der barn kan utfolde seg
  • hjelp til å håndtere vonde opplevelser
  • at barn som har flyktet til Norge, får en aktiv fritid


 • Pengene fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge.
  Les hele artikkelen: Dette går pengene til

 • Med overskuddet fra Kavli har Kavlifondet bidratt til TV-aksjonen med totalt 2,2 millioner kroner siden 2017. 


 • Den enkeltdonasjonen fra Kavlifondet til TV-aksjonen ble imidlertid gjort i 2013, med 1 million til Nasjonalforeningen for folkehelsen.


 • De ansatte ved fabrikken til Kavli Norge i Bergen har i tillegg bidratt gjennom mobilisering av ansatte som bøssebærere, og hatt egne samarbeid med TV-aksjonen Vestland. F eks som årets lunsj med mening, kampanjen Girls Take over og bøssebærermobilisering for Kirkens Bymisjon. 

Kavlifondets tildelinger til TV-aksjonen 2017-2023

Kontakter

Bilder

Om Kavli

Kavli er et næringsmiddelfirma med en lang og stolt historie! Kavlikonsernet er eid av den veldedige stiftelsen Kavlifondet. Overskuddet vårt går til Kavlifondet, som igjen deler ut midler til allmennyttige formål innenfor forskning, kultur og humanitært arbeid.

Virksomheten i Norge består av O. Kavli i Bergen og Q-Meieriene på Jæren og i Gausdal.

Følg pressemeldinger fra Kavli Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kavli Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kavli Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom