Statens vegvesen

Har du sommerdekk på bilen? La bilen stå!

Del

Fredag har det kommet snø i store deler av Agder. Lørdag vil nedbøren bre seg videre nordover til Østlandet. Har du sommerdekk på må du la bilen stå.

Når snøen kommer er det vinterdekk som gjelder. Som her på E6 sør for Hamar ved et snøfall forrige vinter. (Foto: Øystein Skotte, Statens vegvesen)
Når snøen kommer er det vinterdekk som gjelder. Som her på E6 sør for Hamar ved et snøfall forrige vinter. (Foto: Øystein Skotte, Statens vegvesen)

Årets første snøfall viser seg ofte å komme overraskende på mange, som oppdager at de har sommerdekk på bilen når vinterdekk er det som trengs. 

Fredag ligger det snø i store deler av Agder. Lørdag varsler Meteorologisk institutt at snøværet vil bre seg videre nordover mot Østlandet, helt opp til Lillehammer. Også på fjellovergangene E134 Haukelifjell og rv. 7 Hardangervidda er det vinterføre nå, og mer snø i vente på lørdag. I Agder og i fjellet vil nedbøren også komme i kombinasjon med kraftig vind, noe som vil gi snøfokk, fare for trevelt eller andre gjenstander i kjørebanen, og ytterligere vanskelige kjøreforhold.

Statens vegvesens klare anbefaling er: Ikke kjør bil med sommerdekk når vær og føre tilsier at det er vinterdekk som gjelder. Skal du ut på vegen har Vegvesenet følgende oppfordring:

  • Sørg for at bilen er skodd for forholdene
  • Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veger Hold deg oppdatert om forholdene på vegene via 175.no eller appen Vegvesen Trafikk
  • Veger kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen
  • Beregn ekstra tid på turen

Vegtrafikksentralene kan svare på spørsmål om framkommelighet på vegnettet. Andre spørsmål kan rettes til Statens vegvesens pressevakt.

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom