Lanserer ferdighus for selvbyggere

Del

Ferdighusprodusenten ABChus lanserer boligkonsept som gir deg mulighet til å legge inn betydelig egeninnsats, og spare penger på byggeprosessen. En fersk undersøkelse svarer så mange som tre av fire nordmenn at de synes det er for dyrt å bygge ny bolig i dag.

ABChus gjør det mulig å bygge rimeligere med mer egeninnsats
ABChus gjør det mulig å bygge rimeligere med mer egeninnsats ABChus AS

En fersk undersøkelse fra analysebyrået YouGov viser at tre av fire nordmenn mener det er for dyrt å bygge bolig i dag, og at en av tre mener det ville gjort boligbygging mer attraktivt om det ble lettere å legge inn egeninnsats. Derfor lanserer ferdighusprodusenten ABChus nå et helt nytt konsept for nevenyttige nordmenn som ønsker å gjøre mer av husbyggingen selv. Konseptet «Ferdig utvendig» innebærer at husbyggeren får levert et hus som er komplett utvendig, men hvor man selv kan bruke tid og egeninnsats for å tilpasse og ferdigstille huset innvendig.

- Det er ikke alle som har økonomien som kreves for å bygge ny bolig, men som kan kompensere for dette med god egeninnsats. Til nå har det ikke eksistert noen gode konsepter for dette, og det ønsket vi å gjøre noe med med «Ferdig Utvendig», sier administrerende direktør i ABChus, Dagfinn Lindberg.

 «Ferdig utvendig» husene leveres med takstein, tett isoloasjon i ytterveggene og med dampsperre. Og alt klart for rørlegger og elektriker. Det betyr at det mest kompliserte i byggeprosessen er gjort, og boligbyggeren får et tørt og godt byggverk. I tillegg får man nøkkelferdig baderom, smarthusfunksjoner og en moderne teknisk enhet som består av ventilasjon, varmtvannsbereder, sikringsskap og vannfordelerskap.

- Konseptet gir enorm fleksibilitet, og muligheten til å sette ditt personlige preg på boligen. I tillegg til at du kan redusere byggekostnadene betraktelig, sier Lindberg.

Undersøkelsen viser at mer enn hver tredje nordmann svarer at det i stor grad ville gjort det mer attraktivt å bygge ny bolig dersom det var enklere å legge inn mer egeninnsats. I de yngste aldersgruppene og blant de med barn er det nesten halvparten som svarer dette, mens det er langt færre i de eldre gruppene som mener egeninnsats gjør boligbygging mer attraktivt.

– Det er jo særlig i når man etablerer seg med familie at eneboligdrømmen er sterkest fordi behovet er størst. Samtidig er det for mange i denne livsfasen drømmen er lengst unna. Som bransje har vi et ansvar for å forsøke å finne løsninger på dette, sier Lindberg.

Les mer om konseptet «Ferdig utvendig» her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om ABChus

ABChus er en norsk bolighusleverandør, som siden oppstarten i 2000 har levert mer enn 3800 boliger til det norske markedet. Selskapet har hovedkontor i Ski i Viken, omsetter årlig for mer enn 500 millioner kroner, og sysselsetter rundt 300 mennesker i produksjon av sine boliger. Selskapet leverer årlig rundt 300 ferdighus, fra Agder i sør til Trøndelag i nord.

Følg pressemeldinger fra ABChus AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABChus AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABChus AS