Elden Advokatfirma

Klar seier for Olav Thon i eiendomstvist

Del

Olav Thon plikter ikke å selge en landbrukseiendom i Enebakk, fastlår tingretten. – Motpartens krav var grunnløst, sier advokat John Christian Elden.

Advokat John Christian Elden representerer Olav Thon i eiendomstvisten.
Advokat John Christian Elden representerer Olav Thon i eiendomstvisten. Elden Advokatfirma AS

En kvinne mente at Thon hadde forpliktet seg å selge henne en landbrukseiendom i Enebakk. Det avviste Follo og Nordre Østfold tingrett.

Olav Thon ble representert av Elden Advokatfirma.

– Vi er godt fornøyd med avgjørelsen. Retten fant det klart at det ikke var inngått noen slik avtale, sier advokat John Christian Elden.

I 2013 kjøpte Thon eiendommen som har bo- og driveplikt. Kvinnen og en daværende ansatt i Thon-konsernet bodde på gården mellom 2014 og 2022. De fikk bo der gratis mot å utføre nødvendig vedlikehold på eiendommen. Leieforholdet ble avsluttet da den ansatte sluttet i Thon-jobben. 

Kvinnen har hevdet at det ble inngått en muntlig avtale i 2014 som ga henne rett til å kjøpe eiendommen for samme pris som Olav Thon kjøpte den for i 2013. Tingretten fant at det klart ikke var tilfellet.

Kontakter

Om Elden Advokatfirma

Elden Advokatfirma ble etablert i 1994 som en videreføring av virksomheten til advokat John Elden som ble etablert i 1963.

Elden Advokatfirma har hovedkontor i Oslo, også regionskontorer i Sandefjord, Hamar, Gol, Stavanger, Haugesund, Bergen og Tromsø.

Selskapet har 85 advokater, 35 advokatfullmektiger og til sammen over 150 medarbeidere.

Følg pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elden Advokatfirma på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom