Jungheinrich

Tredje platinasertifisering på rad for bærekraftig innsats

Del

Jungheinrich har nok en gang blitt tildelt et platinasertifikat fra ratingbyrået EcoVadis for sitt bærekraftige engasjement. Dermed bekrefter de igjen sin posisjon blant den øverste prosenten av sertifiserte selskaper i verden innen miljøvern, menneskerettigheter og bærekraftige anskaffelser. 

For tredje gang på rad blir Jungheinrich platinasertifisert fra ratingbyrået EcoVadis
Jungheinrich har nok en gang blitt tildelt et platinasertifikat fra ratingbyrået EcoVadis for sitt bærekraftengasjement. Foto: Jungheinrich AG

Bærekraftig anerkjennelse

For tredje gang på rad har det internasjonale ratingbyrået EcoVadis tildelt Jungheinrich et platinasertifikat for sitt bedriftsansvar. EcoVadis anerkjenner dermed Jungheinrich sitt fremragende engasjement for miljø, arbeid og menneskerettigheter, etikk og bærekraftige anskaffelser. Platinasertifiseringen bekrefter at Jungheinrich nok en gang hører til den øverste prosenten av sertifiserte selskaper innen miljøvern, menneskerettigheter og bærekraftige anskaffelser i verden.  

"Vi streber etter å kombinere nyskapende løsninger og økonomisk gevinst med økologisk og sosialt ansvar. EcoVadis' fornyede platinasertifisering viser at vi lykkes med dette. For oss er det både en bekreftelse og en forpliktelse til å fortsette å fremme og utvide vårt engasjement i fremtiden. Bærekraft er og blir grunnlaget for alt vi foretar oss," sier Dr. Lars Brzoska, konsernsjef i Jungheinrich AG.

Ledende innen miljøvern og klimaengasjement

I år har EcoVadis spesielt fremhevet Jungheinrich sin utmerkede innsats innen miljøvern. Her oppnådde selskapet maksimalt antall poeng takket være effektive tiltak for blant annet å redusere klimagassutslipp og bevare verdifulle ressurser. Jungheinrich har forpliktet seg til Paris sitt 1,5-graders klimamål og har som mål å etablere CO2e-nøytral drift i alle sine anlegg og fabrikker over hele verden innen 2030.

Alle fabrikker og anlegg drevet av grønn energi

Alle Jungheinrich sine anlegg i Tyskland, inkludert de seks tyske fabrikkene, har utelukkende brukt grønn strøm siden 2021. Siden den gang har Jungheinrich Group fortsatt å fremme overgangen til fornybar energi over hele verden. I mellomtiden er overgangen til grønn strøm allerede fullført i 21 land. En viktig faktor her er også produksjonen av selskapets egen solkraft. For å oppnå dette, driver selskapet kontinuerlig utrustning av sine anlegg med egne fotovoltaiske systemer. De dekket nylig parkeringsplassen ved sitt hovedkontor i Hamburg med et 1100 kvadratmeter stort fotovoltaisk system.

Gjenbruk og resirkulering av råmaterialer

Jungheinrich sparer også ressurser ved å totalrenovere brukte trucker i stor skala. I denne prosessen blir inntil 99 prosent av råmaterialene brukt i trucken gjenbrukt eller resirkulert. Sammenlignet med nyproduksjon sparer selskapet dermed inntil 80 prosent CO2e.

Et stort engasjement for menneskerettigheter i hele verdikjeden

I tillegg gjør Jungheinrich en betydelige innsats for å sikre at menneskerettighetene blir overholdt gjennom hele verdikjeden. Blant annet har selskapet utvidet sitt eksisterende system for bærekraftig innkjøpsstyring, slik at det tar hensyn til menneskerettslige aspekter. Jungheinrich har iverksatt et risikostyringssystem for å forbedre de interne prosessene som sikrer at menneskerettighetene blir overholdt. De har også etablert andre ansvarsområder, inkludert et menneskerettighetsråd med eksperter på menneskerettigheter innenfor selskapet. Risikoanalyser blir jevnlig utført for å identifisere, vurdere og forebygge potensielle brudd på menneskerettighetene på et tidlig stadium.

Tre ganger platinavinner fra EcoVadis for sitt bærekraftengasjement

Nåværende platinasertifisering fra EcoVadis er den tredje topp-plasseringen på rad for Jungheinrich etter 2022 og 2021. Før dette ble selskapet tildelt et gullsertifikat både i 2020 og 2019. EcoVadis regnes som en av verdens ledende institusjoner for vurdering av samfunnsansvar. De tildeler kun platinastatus til den øverste prosenten av sertifiserte bærekraftige selskaper. Totalt evaluerer EcoVadis bærekraftsengasjementet til over 100 000 selskaper over hele verden med hensyn til miljø, arbeid og menneskerettigheter, etikk og bærekraftige innkjøp.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

For tredje gang på rad blir Jungheinrich platinasertifisert fra ratingbyrået EcoVadis
Jungheinrich har nok en gang blitt tildelt et platinasertifikat fra ratingbyrået EcoVadis for sitt bærekraftengasjement.
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Jungheinrich

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Jungheinrich på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Jungheinrich

Jungheinrich starter produksjon i ny fabrikk i Chomutov, Tsjekkia16.6.2023 14:53:00 CEST | Pressemelding

Jungheinrich har startet produksjonen ved sin nye fabrikk i Chomutov, Tsjekkia. Etter en byggeperiode på rundt ti måneder rullet den første trucken, en elektrisk skyvemasttruck av typen ETV 216i, av produksjonsbåndet den 6. juni. Takket være det nye produksjonsstedet, som dekker et område på rundt 37 000 kvadratmeter, vil det bli skapt over 350 nye arbeidsplasser lokalt. Prosjektbudsjettet er på rundt 60 millioner euro.

Fikk nytt lager i havn på Svalbard på rekordtid4.5.2023 08:22:00 CEST | Pressemelding

Longyearbyen 2023: Lageret til Coop på Svalbard fikk en nødvendig oppgradering på rekordtid. Det tok totalt fire måneder fra tegninger ble presentert, til det oppgraderte lageret ble innviet en uke før tidsfristen. Prosessen startet med at Christian Simon, servicetekniker hos Jungheinrich, påpekte store avvik og mangler ved daværende reolsystem og mesaniner i Coop sitt lagerbygg på Svalbard. Avvikene på lageret ved kaia i Longyearbyen var alvorlige. Administrerende direktør hos Coop Svalbard SA, Ronny Strømnes og leder for lager og logistikk, Anna-Karin Lind innså at de måtte ta affære umiddelbart. Coop Svalbard har samarbeidet med Jungheinrich fra tidlig 2000-tall og Coop Norge har avtale med Jungheinrich Norge på trucker. Derfor var det naturlig å bruke totalleverandøren Jungheinrich også i det nye lagerprosjektet. Børge B. Hestdahl, prosjektleder i systemavdelingen til Jungheinrich, presenterte tegninger til nytt lager i starten av desember. Bestillingen besto av nye reoler med 1791

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom