OsloMet får master i kunstterapi
OsloMet får master i kunstterapi fra høsten 2024. Masteren skal bidra til å svare på de økende psykiske helsebehovene.

– Institutt for estetiske fag er veldig glade for endelig å kunne tilby master i kunstterapi, forteller instituttleder Liv Dahlin ved Institutt for estetiske fag ved OsloMet.
Studiet tilbys som en studieretning på det eksisterende masterstudiet i estetiske fag.
– Vi ønsker at flere skal få sjansen til å fordype seg i dette viktige fagområdet. For tiden finnes det ikke noe masterprogram i kunstterapi i noen av de andre nordiske landene. Dette har medført at studenter har reist til andre europeiske land for å få en mastergrad i kunstterapi, forteller hun.
Fra før omfatter masterstudiet i estetiske fag fire studieretninger med ulike opptakskrav: kunst i samfunnet, mote og samfunn, teater i samfunnet, kunst- og designdidaktikk.
Stort behov
Kunstterapi anvender skapende arbeid med bilder som kommunikasjon i en terapeutisk relasjon. Tilnærmingen brukes til å forebygge og fremme mental og fysisk helse, og livskvalitet.
For tiden er kunstterapi mest brukt i ulike former for psykiske helsetjenester. Det er i økende grad vekt på medikamentfrie behandlingsformer og samfunnsbasert omsorg. Det er derfor viktig å utvikle, bruke og forske på effekten av komplementære behandlingsmetoder, slik som kunstterapi.
– Det er et stort behov for kompetanse som kan møte de økende psykiske helseutfordringene til folk i alle aldersgrupper og med ulik kulturell bakgrunn. Her kan kunstterapi spille en viktig rolle gjennom å integrere kunst, kreative utvikling, forskning og kliniske ferdigheter i terapeutiske prosesser.
– Vi er svært stolte av at studiet har i seg en mulighet til å svare på fremtidige behov innen nettopp psykisk helse, understreker Dahlin.
Kunstterapi anvendes også innen somatisk helsevesen, og internasjonalt er det god forskningsevidens og praksis for å bruke kunstterapi blant annet som et tillegg til kreftbehandling.
Studieretning kunstterapi gir ulike muligheter for en karriere både i det offentlige og private, blant annet innenfor helse- og sosialsektoren eller innenfor undervisning og forskning.
Studieretningen tilbys på deltid.
Kunstterapi har en nærmere 25 års lang historie ved OsloMet, gjennom videreutdanning i billedterapi.
Studiet erstattes av den nye masteren.
Professor Mimmu Rankanen er faglig ansvarlig for studiet (e-post).
Bilder


Om oss
OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.
OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.
OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.
Følg pressemeldinger fra OsloMet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra OsloMet
Skeive i Noreg er mykje meir utsette for vald og hatytringar enn heterofile29.11.2023 14:17:36 CET | Pressemelding
Skeive i Noreg er mykje meir utsette for vald, seksuell vald, hatkriminalitet og hatefulle ytringar enn heterofile nordmenn. Det viser Nasjonal tryggleiksundersøking.
Lanseringsseminar: Nasjonal tryggleiksundersøking 29.11.27.11.2023 10:34:22 CET | Pressemelding
Kor mange vart utsette for lovbrot i Noreg i fjor? Og er det nokon grupper i Noreg som er meir utsette enn andre? Velkommen til lansering av resultata frå årets nasjonale tryggleiksundersøking.
Ungdatakonferansen 2023: Ungdom og rus9.11.2023 08:00:00 CET | Pressemelding
Ungdatakonferansen arrangeres for 10. gang den 15. november, og årets tema er ungdom og rus. En rekke viktige temaer blir belyst av ledende fagfolk på rus og ungdom.
Nå kan barnehageassistenter lære ved hjelp av mobilen17.10.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding
Ansatte i barnehagen kan enkelt og gratis få grunnleggende barnehagefaglig kompetanse.
Konferanse: Er digitalisering en forbedring av offentlige tjenester?11.10.2023 14:34:20 CEST | Presseinvitasjon
Velkommen til den nasjonale konferansen som formidler forskningssamarbeidet mellom NAV og universitets- og høgskolesektoren.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom