OsloMet får master i kunstterapi
OsloMet får master i kunstterapi fra høsten 2024. Masteren skal bidra til å svare på de økende psykiske helsebehovene.
– Institutt for estetiske fag er veldig glade for endelig å kunne tilby master i kunstterapi, forteller instituttleder Liv Dahlin ved Institutt for estetiske fag ved OsloMet.
Studiet tilbys som en studieretning på det eksisterende masterstudiet i estetiske fag.
– Vi ønsker at flere skal få sjansen til å fordype seg i dette viktige fagområdet. For tiden finnes det ikke noe masterprogram i kunstterapi i noen av de andre nordiske landene. Dette har medført at studenter har reist til andre europeiske land for å få en mastergrad i kunstterapi, forteller hun.
Fra før omfatter masterstudiet i estetiske fag fire studieretninger med ulike opptakskrav: kunst i samfunnet, mote og samfunn, teater i samfunnet, kunst- og designdidaktikk.
Stort behov
Kunstterapi anvender skapende arbeid med bilder som kommunikasjon i en terapeutisk relasjon. Tilnærmingen brukes til å forebygge og fremme mental og fysisk helse, og livskvalitet.
For tiden er kunstterapi mest brukt i ulike former for psykiske helsetjenester. Det er i økende grad vekt på medikamentfrie behandlingsformer og samfunnsbasert omsorg. Det er derfor viktig å utvikle, bruke og forske på effekten av komplementære behandlingsmetoder, slik som kunstterapi.
– Det er et stort behov for kompetanse som kan møte de økende psykiske helseutfordringene til folk i alle aldersgrupper og med ulik kulturell bakgrunn. Her kan kunstterapi spille en viktig rolle gjennom å integrere kunst, kreative utvikling, forskning og kliniske ferdigheter i terapeutiske prosesser.
– Vi er svært stolte av at studiet har i seg en mulighet til å svare på fremtidige behov innen nettopp psykisk helse, understreker Dahlin.
Kunstterapi anvendes også innen somatisk helsevesen, og internasjonalt er det god forskningsevidens og praksis for å bruke kunstterapi blant annet som et tillegg til kreftbehandling.
Studieretning kunstterapi gir ulike muligheter for en karriere både i det offentlige og private, blant annet innenfor helse- og sosialsektoren eller innenfor undervisning og forskning.
Studieretningen tilbys på deltid.
Kunstterapi har en nærmere 25 års lang historie ved OsloMet, gjennom videreutdanning i billedterapi.
Studiet erstattes av den nye masteren.
Professor Mimmu Rankanen er faglig ansvarlig for studiet (e-post).
Bilder
Om oss
OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.
OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.
OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.
Følg pressemeldinger fra OsloMet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra OsloMet
Norske sportsjournalister har blitt mer kritiske, ifølge forskere8.10.2024 15:36:34 CEST | Pressemelding
– Tidligere har sportsjournalistikk blitt kritisert for å være en profesjon av cheerleaders for lag og idrettsutøvere, fiksert på resultater, med journalister som stoler på få kilder og produserer innhold for menn.
Frokostseminar: Kan vi inkludere flere?26.9.2024 09:56:18 CEST | Presseinvitasjon
Hva lærte pandemien oss om muligheter og barrierer for inkludering av mennesker med helseutfordringer på arbeidsmarkedet – og hvor går veien videre? Kom på Litteraturhuset onsdag 9. oktober!
Nå kan du bruke Trall, heile Noregs songbok-app, på samisk, nynorsk og engelsk24.9.2024 09:32:55 CEST | Pressemelding
Songbok-appen Trall er nå tilgjengeleg på samisk, for dei som vil bruke samisk i kvardagen og formidle samisk kultur.
Ny videreutdanning i sirkulær bygningsforvaltning28.8.2024 07:42:49 CEST | Pressemelding
En ny, gratis videreutdanning gir innføring i livsløpsplanlegging av bærekraftig nybygging, ombygging og oppgradering.
Unge fra familier med dårlig råd lærer lite om privatøkonomi hjemme14.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemelding
Heller ikke på skolen opplever denne gruppen ungdommer at de lærer nok om økonomi. Det kan koste dem dyrt senere i livet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom