Skal vurdere lønnsomhet i å etablere hotell i Tårnbygningen til NMBU
NMBU har inngått en intensjonsavtale med Festningshotellene AS, som innebærer at Festningshotellene skal gjøre en lønnsomhetsanalyse av å etablere hotell i Tårnbygningen, en av NMBUs historiske bygninger.
I en mulighetsstudie om utbygging av NMBUs campus øst fra 2022, presenterte arkitektfirmaet Oslo Works en idé om å etablere et hotell i Tårnbygningen: «For å forsterke den stolte identiteten det historiske campus har i Ås, foreslår vi å ta i bruk en av de vakre eldre bygningene - Tårnbygningen - som hotell for Ås og campus. Her har man muligheten til å etablere et unikt hotell i campus` ånd som kan tilby mye mer enn et standard kjedehotell.» Festningshotellene AS som driver Oscarsborg festning, Reenskaug hotell i Drøbak, Kongsvinger festning og Torreby slott i Sverige, vil nå gjøre en lønnsomhetsanalyse av ideen.
Rektor Siri Fjellheim ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) ønsker mer liv på campus.
– Vi har Norges vakreste campus og en ambisjon om å skape et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for utdanning, forskning, innovasjon og formidling innen våre fagområder. Både NMBU og de andre forskningsinstituttene på campus savner overnattingsmuligheter for våre forbindelser i nærområdet, blant annet til etter- og videreutdanningskurs og til internasjonale konferanser. Forslaget om hotell i Tårnbygningen er overraskende, og et av flere spor det er verdt å forfølge, sier rektor Siri Fjellheim.
Tony Eide er styreleder for Festningshotellene AS, og sier at de ser muligheter for å skape noe som er unikt.
– Jeg har tro på at det er mulig å skape et unikt kurs- og konferansehotell for private og offentlige aktører på NMBUs vakre campus. Dette vil også kunne være et rekreasjonssted hvor kultur, forskning og natur går hånd i hånd. For reiselivet som nå også er blitt en del av regjeringens eksportsatsning og har klare bærekraftsmål, vil det å være representert i sentrum av forskningen på blant annet bærekraftkraftig matproduksjon, ernæring og økologisk landbruk være utrolig spennende. Det at NMBU også har en egen utdanning innenfor naturbasert reiseliv viser at næringen og NMBU har flere felles ambisjoner. Dette er en sjelden mulighet vi ønsker å undersøke nærmere. Vi tror det kan bli et sted Ås kan våre stolt av, sier Tony Eide.
– Dette er fortsatt bare på idéstadiet, men det blir interessant å høre hva Festningshotellene kommer frem til, sier direktør Lars Alte Holm. – Om lønnsomhetsvurderingen er positiv, vil vi vurdere om vi skal gå videre. Det er i så fall mange avklaringer som må gjøres, blant annet med departementet, universitetsstyret, fylkeskonservator og Ås kommune. Det er mange utfordringer som må vurderes og løses om hotell i Tårnbygningen skal kunne realiseres, sier Holm.
Kontakter
Mette RisbråtheKommunikasjonsrådgiverNMBU
Campus øst, campusutvikling
Lars Atle HolmDirektørNorges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Tel:90111349lars.atle.holm@nmbu.noBilder
Lenker
Om oss
NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvaltning.
Følg pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Norske byer prioriterer fortsatt bilvennlig utvikling framfor offentlig transport18.12.2024 12:32:09 CET | Pressemelding
Bilvennlig byutvikling hindrer forbedring av kollektivtrafikken, men med riktig støtte kan byplanleggerne hjelpe.
Nye studieprogrammer i Mat, teknologi og helse ved NMBU9.12.2024 11:48:54 CET | Pressemelding
– Mat angår oss alle. Gjennom studieprogrammene i mat, teknologi og helse skal vi utdanne mennesker som vil være svært relevante for arbeidslivet i tiden framover, og som har en dyp forståelse for fagområdene matvitenskap, ernæring og prosessering av råvarer. Studentene våre skal ta med seg bred kunnskap om hvordan maten vi spiser er bygget opp, hvor den kommer fra, hvordan den best behandles, og hvordan den påvirker helse, miljø, klima og samfunn, sier NMBU-professor Harald Carlsen. Han er leder for programrådet for matvitenskap ved universitetet.
Kylling som vokser saktere, er mer robust28.11.2024 09:54:44 CET | Pressemelding
Merete Forseths doktorgradsavhandling viser at kyllinger som hadde lavere veksthastighet, var mer robuste. De hadde lavere forekomst av hjerte-og sirkulasjonssykdom og tålte bedre transport under varierende klimaforhold.
Tropiske skogspattedyr skyr fullmånen16.10.2024 05:30:00 CEST | Pressemelding
Ny forskning viser at halvparten av pattedyrartene i tropiske skoger tilpasser atferden sin etter månens faser. Funnene viser hvordan lysforhold potensielt kan påvirke vernetiltak.
Har laget verdens første oversikt over tarmbakterier hos laks14.10.2024 18:18:13 CEST | Pressemelding
For at lakseoppdrett skal bli mer bærekraftig og laksen sunnere, kan vi bytte ut sjømatbasert laksefôr med andre typer fôr. Men hvordan hjelper tarmbakteriene laksen med å fordøye fôret og ta opp næringsstoffer? Kan laksen bli vegetarianer? Det vil norske forskere finne ut av.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom