Å Energi

Borregaard inngår langsiktig kraftkontrakt med Å Energi

Del

Borregaard og fornybarkonsernet Å Energi har inngått en ny langsiktig kraftavtale for perioden 2024 til 2033. Det årlige kontraktsvolumet er på 88 GWh, som representerer 10-15 % av Borregaards årlige forbruk ved fabrikkanlegget i Sarpsborg.

Luftfoto av Sarpsborg. Foto.
Borregaard fabrikker i Sarpsborg. Foto: Borregaard

–  Vårt samfunnsoppdrag er å levere ren energi slik at viktige deler av samfunnet, som norsk industri, kan fungere med forutsigbarhet. Som en stor leverandør av fornybar energi ønsker vi å inngå langsiktige avtaler som bidrar til å sikre lokal industriaktivitet arbeidsplasser og redusere utslipp, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi.

– Denne avtalen vil være en del av vår langsiktige kraftforsyning som er viktig også for vår strategi for elektrifisering og reduserte klimagassutslipp, sier Per A. Sørlie, administrerende direktør i Borregaard.

Om Å Energi:
Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker. Konsernet produserer rundt 11,3 TWh ved 73 vannkraftstasjoner og inkluderer Norges nest største nettselskap. I tillegg leverer konsernet fornybar energi og energitjenester til industrier over hele Norden. Konsernet har 1 400 ansatte.

Om Borregaard:
Borregaard driver et av verdens mest avanserte og bærekraftige bioraffinerier. Ved bruk av naturlige og fornybare råvarer produserer selskapet avanserte og miljøvennlige biokjemikalier som kan erstatte oljebaserte produkter. Borregaard har 1 100 årsverk i fabrikker og salgskontorer i 13 land over hele Europa, Asia og Amerika.

Kontaktpersoner:

Dag Arthur Aasbø
SVP – Organisation and public Affairs, Borregaard
+47 918 34 108
dag.arthur.aasbo@borregaard.com

Knut-Harald Bakke
Director Investor Relations, Borregaard ASA
knut.harald.bakke@borregaard.com
+47 905 79 164

Jon Anders Skau
Kommunikasjonssjef, Å Energi
jon.anders.skau@aenergi.no
+47 476 35 078

Kontakter

Bilder

Flyfoto Sarpsborg. Foto.
Borregaard i Sarpsborg.
Last ned bilde
Mann i dress på kontor. Foto.
Konsernsjef Steffen Syvertsen i Å Energi
Last ned bilde
Mann i dress på kontor. Foto
Per A. Sørlie, administrerende direktør i Borregaard.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Å Energi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Å Energi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Å Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye