AF Gruppen

Nytt oppdrag fra Svenska kraftnät

Del

AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad har fått i oppdrag å utføre bygge- og installasjonsarbeidet for en ny seriekompenseringsstasjon i Isovaara for Svenska kraftnät. Oppdraget utføres i et konsortium med Hitachi Energy der Kanonadens andel av kontrakten er verdt om lag MSEK 123, ekskl. mva.

AF-selskapet, Kanonaden Entreprenad skal utføre bygge- og installasjonsarbeidet for en ny seriekompenseringsstasjon i Isovaara for Svenska kraftnät sammen med Hitachi Energy.
AF-selskapet, Kanonaden Entreprenad skal utføre bygge- og installasjonsarbeidet for en ny seriekompenseringsstasjon i Isovaara for Svenska kraftnät sammen med Hitachi Energy. Svenska kraftnät/Foto: Tomas Ärlemo

Den nye seriekompenseringsstasjonen i Isovaara muliggjør forbedret overføringsevne for elektrisiteten fra den nye kraftledningen mellom Sverige og Finland, Aurora Line. Seriekompensering gir økt strømforsyning, lavere risiko for driftsstans og mindre miljøpåvirkning.

Kontrakten er en totalentreprise og Kanonadens del av arbeidene omfatter byggearbeid og monterings- og installasjonsarbeid. Kanonaden inngikk også i desember 2022 en kontrakt med Svenska kraftnät, da for bygging og installasjon av to STATCOM-anlegg i Stockholms-området.

– Dette prosjektet er helt i tråd med vår svenske anleggsvirksomhets strategi om å satse på energi- og kraftrelaterte prosjekter. Vi ser frem til et godt samarbeid med Hitachi Energy og Svenska kraftnät, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsbilde: Kanonaden Entreprenad skal utføre bygge- og installasjonsarbeidet for en ny seriekompenseringsstasjon i Isovaara for Svenska kraftnät sammen med Hitachi Energy.
Illustrasjonsbilde: Kanonaden Entreprenad skal utføre bygge- og installasjonsarbeidet for en ny seriekompenseringsstasjon i Isovaara for Svenska kraftnät sammen med Hitachi Energy.
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 31 mrd kroner i 2022 og har i dag ca. 6000 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom