Fremtind

Fremtind-resultat sterkt preget av naturhendelser

Del

Fremtind-konsernet leverte per tredje kvartal et resultat før skatt på 366 mill. kroner (1.365)*. Resultat av forsikringstjenester ble 364 mill. kroner (1.719). Resultatet er sterkt påvirket av tre store naturhendelser, med betydelig høyere skadeutbetalinger enn tidligere år.

Natur- og værhendelser treffer forsikringskundene både hyppigere og kraftigere. Foto: Fremtind.
Natur- og værhendelser treffer forsikringskundene både hyppigere og kraftigere. Foto: Fremtind.

For tredje kvartal isolert ble konsernets resultat før skatt 20 mill. kroner (660), mens forsikringsresultatet for kvartalet endte på 78 mill. kroner (740). Netto forsikringsrelatert finansresultat per tredje kvartal ble 77 mill. kroner (744), og for kvartalet isolert –62 mill. kroner (118). 

– Veldig mange av våre kunder ble hardt truffet av ekstremværet Hans og styrtregnet i august. Dette ga store skadeutbetalinger i tredje kvartal, i tillegg til kostnadene knyttet til den store naturskaden i Halden i april, sier konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind. 

Combined ratio per tredje kvartal økte med 13,4 prosentpoeng fra samme periode i fjor, fra 83,8 til 97,2 prosent. De tre store naturhendelsene står for nær halvparten av økningen, mens det øvrige i stor grad kan tilskrives fortsatt økt skadefrekvens på produktområdene bil-, bygnings- og reiseforsikring for både privat- og bedriftsmarkedet.  

– Samtidig har snittkostnaden per skade økt. Vi har iverksatt tiltak for å få ned skadeprosenten, men det vil ta noe tid før vi ser effekt av tiltakene, forteller Grotmoll. 

Netto inntekter fra investeringer per tredje kvartal ble 90 mill. kroner (–914).  

Solid kjernevirksomhet og sterk distribusjonskraft 

Selskapet hadde en økning i premiebestanden per tredje kvartal på 938 mill. kroner, hvorav 766 mill. kroner kommer fra privatmarkedet og 172 mill. kroner fra bedriftsmarkedet. Total bestandspremie ved utgangen av tredje kvartal var på 15.618 mill. kroner. 

– Salget av forsikringer er fortsatt påvirket av situasjonen i samfunnet, med renteendringer og inflasjonspress. Men kjernevirksomheten vår er solid, og med den sterke distribusjonskraften gjennom SpareBank 1, DNB og LO vil vi stå sterkt med tanke på å sikre konkurransedyktig lønnsomhet fremover, sier Grotmoll.  

Klimatilpasningen haster og koster 

– Natur- og værhendelser kommer både hyppigere og kraftigere, og klimarisiko får derfor stadig større plass i risikovurderingen for bygningsforsikringer spesielt. Disse hendelsene har store samfunnsøkonomiske konsekvenser i tillegg til at det gir store svingninger i forsikringsresultatene. Det vi har sett så langt i år, understreker behovet for å få fortgang i forebyggingsarbeidet på nasjonalt nivå. Det er derfor skuffende at dette ikke gjenspeiles i det fremlagte statsbudsjettet, påpeker Grotmoll.  

*Fremtind implementerte 1. januar IFRS 17 og IFRS 9. Alle sammenligningstall er omarbeidet iht. de nye regnskapsprinsippene.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind
Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom