Fremtind

Frykter slitte dekk vil gi flere bilskader i vinter

Del

Én million bileiere oppgir at økonomi påvirker beslutningen om å kjøpe nye dekk i år. Flertallet vurderer rimeligere dekk.

Mange bilister vurderer å utsette kjøpet av nye dekk fremover. Det kan påvirke sikkerheten, frykter skadeforebygger. Foto: Fremtind.
Mange bilister vurderer å utsette kjøpet av nye dekk fremover. Det kan påvirke sikkerheten, frykter skadeforebygger. Foto: Fremtind.

– Mange opplever høye utgifter denne høsten. Da kan det være fristende å kjøpe dekk i en annen prisklasse enn du først hadde tenkt, eller utsette kjøpet lenger enn du burde. Men husk at gode dekk har stor betydning for trafikksikkerheten, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.  

I en undersøkelse Respons Analyse har utført på oppdrag for Fremtind, svarer én av tre bileiere at den økonomiske situasjonen påvirker dekk-kjøpet denne sesongen. Mange vurderer å utsette kjøpet, og det gjør skadeforebyggeren bekymret.  
 
– Gummien på bildekk mister sentrale egenskaper når de blir slitt. Det gir dårligere veigrep og større risiko for ulykker og bilskader, sier Hofstad-Nielsen.  

Vurderer billigere dekk

Økte råvarepriser og redusert produksjonskapasitet har ført til dyrere dekk siste året
I undersøkelsen oppgir 650 000 bileiere at de vurderer å kjøpe billigere dekk enn de først hadde tenkt denne sesongen.  

– Det er forståelig at mange vil spare penger nå, men vi bør være oppmerksomme på at lav pris kan påvirke både kvalitet, bremselengde og levetid på dekkene.  
 
I en fersk test utført av Motor, advares det mot varierende kvalitet på de billigste dekkene.   

–Hvis du må kjøpe nye dekk igjen på et tidligere tidspunkt fordi kvaliteten er for dårlig, ja, da kan det bli en dyrekjøpt erfaring, sier Hofstad-Nielsen. 
 

Huskeliste før dekkskifte:

Før du skifter til vinterdekk, bør du sjekke tilstanden på dekkene:

  • Etter tre år bør du sjekke mønsterdybde og kvalitet. NAF anbefaler en mønsterdybde på fire millimeter på vinterdekk.

  • Når dekkene fyller fem år, bør du vurdere nye selv om du kjører lite.

  • Har du dekkene plassert på et dekkhotell, sier de gjerne i fra når det er tid for nye dekk. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Husk at gummien på bildekk mister sentrale egenskaper når de blir slitt. Foto: Fremtind.
Husk at gummien på bildekk mister sentrale egenskaper når de blir slitt. Foto: Fremtind.
Last ned bilde
Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind.
Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom