Elden Advokatfirma

Lagmannsretten har besluttet å behandle anken i Kongsberg-saken

Del

Lagmannsretten vil behandle anken i Kongsberg-saken. Vår klient tar dette til etterretning, og har vært forberedt på at det var et mulig utfall, sier hans advokater John Christian Elden og Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma.

Advokatene John Christian Elden og Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma
Advokatene John Christian Elden og Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma NTB NTB

Tingretten var delt i synet på om den opprinnelige nedleggelsen i bakken var lovlig eller ulovlig. Utover det var retten enstemmig på at det var lovlige tjenestehandlinger.

- Avgjørende for lovligheten av å legge fornærmede i bakken, var om den preventive maktanvendelsen var lovlig, blant annet ut fra opplæring til å være forberedt på om arrestanter eksempelvis har våpen i lommene som de lett kan nå, sier advokat Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma, som sammen advokat John Christian Elden forsvarer den tiltalte politimannen.

Fornærmede hadde både kampkniv og batong på seg ved hendelsen. Etter tingrettens dom i sommer har det kommet frem opplysninger i mediene om at det er beslaglagt flere våpen og eksplosiver hjemme hos fornærmede, og han er siktet i en grov bedragerisak.

- De fornærmedes forhold til våpen er av betydning for avgjørelsen, og for å underbygge at tingrettens flertall har rett. Derom anken ikke trekkes som følge av de nye opplysningene kommer vi nærmere tilbake til disse temaene i lagmannsretten, sier advokat Heidi Reisvang.

Advokatene John Christian Elden og Heidi Reisvang har bedt Spesialenheten om innsyn i disse sakene, og antar at det vil gjøres en fornyet vurdering av om anken vil trekkes eller ikke.

Kontakter

Om Elden Advokatfirma

Elden Advokatfirma ble etablert i 1994 som en videreføring av virksomheten til advokat John Elden som ble etablert i 1963.

Elden Advokatfirma har hovedkontor i Oslo, også regionskontorer i Sandefjord, Hamar, Gol, Stavanger, Haugesund, Bergen og Tromsø.

Selskapet har 85 advokater, 35 advokatfullmektiger og til sammen over 150 medarbeidere.

Følg pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elden Advokatfirma på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye