Rambøll

IT i praksis 2023 lanseres: Manglende tillit fra innbyggerne en trussel for digitalisering av offentlig sektor

Del

Torsdag 19. oktober lanserer Rambøll Management Consulting rapporten IT i praksis 2023. Rapporten er den mest omfattende undersøkelsen om strategisk bruk av IT og av arbeidet med digitalisering i offentlige virksomheter og kommuner.

IT i praksis 2023 skal nok en gang rette søkelyset mot digitaliseringsarbeid i stat og kommune, og kommer i år med viktige innspill til arbeidet med den nye digitaliseringsstrategien i offentlig sektor. Undersøkelsen er den mest omfattende av sitt slag i Norge, og gjennomføres i samarbeid med IKT-Norge, Digitaliseringsdirektoratet, KS og NTNU.

Digitalisering i offentlig sektor har potensial til å effektivisere og forbedre offentlig sektor. Manglende tillit blant innbyggerne er likevel en alvorlig trussel for å utløse potensialet i ny teknologi. Den nye nasjonale digitaliseringsstrategien må vektlegge det offentliges arbeid med brukerretting og legge grunnlaget for mer samarbeid på tvers av virksomheter og sektorer.  

Noen sentrale funn fra årets undersøkelse:

  • Manglende tillit fra innbyggerne er en trussel for digitalisering av offentlig sektor.
  • 750 000 nordmenn (en av seks) har lav tillit til tjenestene de bruker.
  • Kun en av seks offentlige virksomheter og kommuner involverer privat sektor i arbeid med digital innovasjon.

I år har vi invitert sentrale aktører fra digitaliseringsarbeidet i offentlig sektor til å delta i en paneldiskusjon. Du kan blant annet møte:

  • Guri Kaspara Lande - Avdelingsdirektør digital strategi og samhandling i Digdir
  • Kristin Weidemann Wieland - Områdedirektør Forskning, Innovasjon og Digitalisering i KS
  • Øyvind Husby - Administrerende Direktør i IKT-Norge


Panelet ledes av direktør i Rambøll Management Consulting, Kristian Dyrkorn.
Prosjektleder og konsulent Mathias Sikveland Wee skal presentere resultatene.

Rapporten presenteres digital torsdag 19. oktober kl. 13.00 -14.00

Det vil være anledning for medier å være tilstede i Rambølls lokaler under presentasjon, og gjøre intervjuer med deltakerne i etterkant av arrangementet. Gi gjerne beskjed om du ønsker å være tilstede. 

Sted: Rambøll Norge, Harbitzalléen 5, Oslo
Møterom Jostedalsbreen (i resepsjonsområdet)

Kontakter

Mathias Sikveland Wee
Prosjektleder og konsulent Rambøll Management Consulting
E-post: mathias.wee@ramboll.com

Lenker

Om oss

Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver innen bygg, transport, vann, miljø, energi og ledelseskonsultering. I Norge har vi 13 kontorer med om lag 1700 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Arkitektfirmaet Henning Larsen er en del av Rambøll Gruppen, og er et studio for arkitektur, landskap, urbanisme og interiør, grafikk og lysdesign.  

Rambøll ble grunnlagt i Danmark i 1945. Rambølls 17.500 eksperter skaper inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er til det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Rambøll kombinerer lokal erfaring med global kunnskap over hele verden for å skape bærekraftige byer og samfunn. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som ideer, som kan realiseres og gjennomføres. Vi kaller det: Bright ideas. Sustainable change. 

Rambøll var første norske virksomhet, og første rådgivende ingeniørvirksomhet i verden, som ble sertifisert etter bærekraftsmålene til FN, og er medlem av Skift - Næringslivets klimaledere.

Følg pressemeldinger fra Rambøll

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Rambøll

IT i praksis 2023: 750 000 nordmenn har lav tillit til offentlige digitale tjenester19.10.2023 06:00:00 CEST | Pressemelding

Digitalisering i offentlig sektor har potensial til å effektivisere og forbedre sektoren. Manglende tillit blant innbyggerne er likevel en alvorlig trussel for å utløse potensialet i ny teknologi. Den nye nasjonale digitaliseringsstrategien må vektlegge det offentliges arbeid med å skape mer brukertilpassede løsninger, og legge grunnlaget for mer samarbeid på tvers av virksomheter og sektorer.

Befester ekspertrollen innen bærekraft11.10.2023 14:28:02 CEST | Pressemelding

Rambøll Norge ble sommeren 2020, som første norske selskap, sertifisert i henhold til FNs bærekraftsmål. Tre år seinere er selskapet re-sertifisert med toppscore, og satsingen på bærekraft har gitt resultater. Stort engasjement i hele virksomheten, målrettet bærekraftsarbeid i prosjekter og tjenester, og et tydelig standpunkt om å takke nei til nye oppdrag knyttet til olje- og gassvirksomhet, bidrar positivt i revisors tilbakemelding.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom