Den norske kirke

Ber om fred

Del

Kirkenes verdensråd og Den norske kirkes biskoper inviterer til bønn for Gaza og Israel. Be en bønn og tenn et lys der du er – eller digitalt på kirkens bønnevegg. 

Tirsdag 17. oktober oppfordrer Kirkenes verdensråd til en global bønne- og fastedag for Gaza og Israel.
Tirsdag 17. oktober oppfordrer Kirkenes verdensråd til en global bønne- og fastedag for Gaza og Israel. Foto: Den norske kirke.

Kirkenes verdensråd er verdens tverrkirkelige organisasjon, som rommer over 340 trossamfunn med over en halv milliard medlemmer. 

Tirsdag 17. oktober oppfordrer organisasjonen til en global bønne- og fastedag for Gaza og Israel.

– Vi biskoper i Den norske kirke er samlet til bispemøte, og tar del i den globale bønnedagen sammen med hele fellesskapet i Kirkenes verdensråd, skriver preses Olav Fykse Tveit på sin Facebook-side.

Bli gjerne med å be sammen med kristne over hele verden. Tenn et lys for alle berørte, i kirken, i hjemmet, på jobb eller digitalt på Den norske kirkes bønnevegg. Bli med å be om fred. 

Vi ber om fred for Jerusalem og for alle som knytter sine håp til denne byen. For israelere og palestinere som lider.

Gud, la de mektige lederne besinne seg! Fyll dem med mot til å skape fred! Vær skjold og vern for alle som blir angrepet i denne krigen. Må rettferdig fred bli virkelighet. 

Gud, hør vår bønn!

Nøkkelord

Om oss

65 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd og alle biskopene.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

Mer himmel på jord

kirken.no

Følg pressemeldinger fra Den norske kirke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske kirke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom