VR-simulering svarer på Støres utfordring

Del

Statsminister Støre presenterte i dag Karianne Tung som statsråd for det nye digitaliserings- og forvaltningsdepartementet. Simuleringstrening i virtuell virkelighet (VR) er en del av svarene regjeringen søker.

Statsministerens peker i sin utnevnelse spesielt på helsesektorens behov for teknologi som øker kompetansen. Samtidig løfter han opp behovet for gode rammer for ny teknologi i norsk næringsliv. 
- Med våre kurs og VR-simuleringer bidrar vi til å bevare og øke kompetansen blant helsepersonell i Norge, sier sykepleier og produktsjef Hanne Skarstein i det norske high tech-selskapet Making View på Hamar.

Kobler faggrupper
Helsepersonellkommisjonens konklusjon peker på at flere i helsevesenet må få høyere kompetanse. Making View leverer i dag VR-simuleringskurs med teori, tester og praktisk trening til kommuner og videregående skoler over hele landet, samt til høgskoler og sykehus. Kursene gir praktisk trening i klinisk observasjonskompetanse, håndtering av vold og trusler, førstehjelp mm.
- Våre kunder opplever allerede at denne simuleringsteknologien svarer opp utfordringen med å bygge kompetanse mellom faggrupper, slik at flere kan bidra inn i helse med økt kompetanse, forteller gründer i Making View, Are Vindfallet.

Ministerbesøk
På dagens pressekonferanse løftet også Statsminister Støre den nye ministerens utfordring med å skape gode rammer for teknologinæringen. 
- Vi håper ministeren vil se hvor langt fremme norsk VR-simulering er kommet, og hun må gjerne komme på besøk til Hamar der flere bedrifter jobber med akkurat denne teknologien, sier Vindfallet.
Den 16. og 17. november arrangeres igjen Nordens største VR konferanse i Hamar; Nordic VR-Forum.
- Det ville vært hyggelig å se den nye ministeren der, hilser Vindfallet. 


For mer info kontakt sykepleier og produktsjef Hanne Skarstein, tlf 905 64 790

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

VOLD OG TRUSLER: Trening i VR gir virkelighetsnære opplevelser i håndteringen av utfordrende atferd, vold og trusler.
VOLD OG TRUSLER: Trening i VR gir virkelighetsnære opplevelser i håndteringen av utfordrende atferd, vold og trusler.
Last ned bilde

Lenker

MAKING VIEW – Kursene du aldri glemmer

Vi bygger alle kurs på VR-teknologi.

Å ta på seg en VR-brille er for mange en spektakulær opplevelse: Syn og hørsel tar deg til en helt annen virkelighet enn der du fysisk befinner deg. I tillegg bruker vi håndkontroller, så du for eksempel kan kjenne pasientens puls!

VR gir erfaringsbasert læring. Du blir godt forberedt før du står i utfordrende situasjoner, fordi øvelsene sitter i muskelminnet. Trening gir trygghet.

Alle våre kurs er bygget på etablert forskning og norske retningslinjer. Med flere tiårs pedagogisk erfaring har vi i Making View laget en unik læringssti for optimale resultater. Teoriforelesninger, tester og mange, praktiske øvelser gir dokumenterbart læringsutbytte.

Dette er den enkle, priseffektive og motiverende måten å lære på.

Følg pressemeldinger fra Making View

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Making View på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Making View

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom