Fiskebåt

- En fiskeriminister som kjenner næringen godt

Del

- Vi ønsker Cecilie Myrseth velkommen som ny fiskeriminister. Med bakgrunn som fiskeripolitisk talsperson i Arbeiderpartiet kjenner hun næringen godt, sier Audun Maråk, adm.dir. i Fiskebåt.

Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.

Maråk ser det som særlig viktig å få avklart næringen sine politiske rammevilkår framover, og viser til den varslede kvotemeldingen.

- Det er avgjørende at vi får en kvotemelding som leverer på det som har vært Arbeiderpartiet sin politikk gjennom mange ti-år, nemlig forutsigbarhet og stabilitet i rammevilkårene. Den breie politisk forankrede fiskeripolitikken har vært en suksess. Den forrige kvotemeldinga var dessverre ikke bredt nok politisk forankret og ble derfor et mageplask.

En samlende fiskeripolitikk har vært en suksess, der næringen har gått fra å være en subsidiert næring, til å bli en lønnsom og bærekraftig næring, sier Maråk.

Han viser også til at det har vært god dialog mellom næringen og politisk ledelse i Nærings- og fiskeridepartementet, knyttet til arbeidet med ny kvotemelding.

- Vi håper Cecile Myrseth bygger videre på den gode dialogen som har vært mellom fiskerinæringen og politisk ledelse i forhold til å lande en kvotemelding som er bredt politisk forankret, og som bygger på forutsigbarhet og stabilitet, sier Maråk.

Dette er spesielt viktig i en situasjon med reduserte kvoter, og ikke minst i forhold til næringa sin mulighet til å møte det grønne skiftet.

Nøkkelord

Kontakter

Om Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon

Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon, jobber for en miljøvennlig og lønnsom fiskeflåte, som leverer sunn mat fra bærekraftige bestander i verdens reneste havområder.

Følg pressemeldinger fra Fiskebåt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fiskebåt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fiskebåt

Statsbudsjettet: - Klimapolitikken truer fiskerinæringen - vår største næring i nordområdene9.10.2023 09:19:24 CEST | Pressemelding

NB! Erstatter tidligere utsendt presemelding. - Fiskebåt hadde håpet at regjeringen ville fjerne konkurranseulempene norske fiskere har lengst mot nord. Dessverre er det signaler om det motsatte gjennom økte særnorske avgifter, sier Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt. Han mener regjeringens budsjettforslag vil svekke verdiskapningen og tilstedeværelse i nordområdene. Sikkerhetspolitisk vil dette også være uheldig for Norge, poengterer Maråk.

Statsbudsjettet: - Klimapolitikken truer fiskerinæringen - vår største næring i nordområdene9.10.2023 08:23:53 CEST | Pressemelding

- Fiskebåt hadde håpet at regjeringen ville fjerne konkurranseulempene norske fiskere har lengst mot nord. Dessverre er det signaler om det motsatte gjennom økte særnorske avgifter, sier Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt. Han mener regjeringens budsjettforslag vil svekke verdiskapningen og tilstedeværelse i nordområdene. Sikkerhetspolitisk vil dette også være uheldig for Norge, poengterer Maråk.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom