Fem utfordringer til ny klima- og miljøminister

Del

Naturvernforbundet ønsker Andreas Bjelland Eriksen velkommen som ny klima- og miljøminister og ser fram til et godt samarbeid.– Vi ønsker Bjelland Eriksen lykke til med en utrolig viktig jobb, sier Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet. Han har fem utfordringer til den nye ministeren.

Naturvernforbundets leder Truls Gulowsen ser fram til samarbeidet med den nye klima- og miljøministeren Andreas Bjelland Eriksen.
Naturvernforbundets leder Truls Gulowsen ser fram til samarbeidet med den nye klima- og miljøministeren Andreas Bjelland Eriksen. Tor Bjarne Christensen

Naturvernforbundet har store forventninger til den nye klima- og miljøministeren. Her er sakene han nå bør ta tak i:

▪ Følg opp FNs naturavtale for å sikre naturmangfoldet.
▪ Ikke åpne for utvinning av havbunnsmineraler.
▪ Strengere regulering av skogbruket.
▪ Storsatsning på energieffektivisering av norske bygg.
▪ En nasjonal transportplan som faktisk er grønn.

Klokka elleve i dag troppet Jonas Gahr Støre opp til statsråd på Slottet med nytt mannskap. Blant de nye statsrådene var Andreas Bjelland Eriksen (Ap), som kommer fra en delt stilling som statssekretær i Olje- og energidepartementet og Statsministerens kontor.

– Bjelland Eriksen virker genuint opptatt av å få til klimakutt og grønt skifte, og har åpenbart Støres tillit som statssekretær på statsministerens kontor. Vi håper det gir nye muligheter for gjennomslag i miljøsaken, sier Gulowsen.

Naturvernforbundet mener at Espen Barth Eide har gjort en god innsats, men synes ikke han oppnådde nok for naturen og klimaet.

– Barth Eide har svært god kunnskap på miljøfeltet, men vi er skuffet over hans gjennomslag internt i regjeringen, sier Gulowsen.

Bjelland Eriksen er født i 1992 og kommer fra oljebyen Stavanger. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og Università Bocconi (2012-2017), og har også studert 1.-3. avdeling jus ved Universitetet i Oslo.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Naturvernforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Naturvernforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Naturvernforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye