Fem utfordringer til ny klima- og miljøminister

Del

Naturvernforbundet ønsker Andreas Bjelland Eriksen velkommen som ny klima- og miljøminister og ser fram til et godt samarbeid.– Vi ønsker Bjelland Eriksen lykke til med en utrolig viktig jobb, sier Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet. Han har fem utfordringer til den nye ministeren.

Naturvernforbundets leder Truls Gulowsen ser fram til samarbeidet med den nye klima- og miljøministeren Andreas Bjelland Eriksen.
Naturvernforbundets leder Truls Gulowsen ser fram til samarbeidet med den nye klima- og miljøministeren Andreas Bjelland Eriksen. Tor Bjarne Christensen

Naturvernforbundet har store forventninger til den nye klima- og miljøministeren. Her er sakene han nå bør ta tak i:

▪ Følg opp FNs naturavtale for å sikre naturmangfoldet.
▪ Ikke åpne for utvinning av havbunnsmineraler.
▪ Strengere regulering av skogbruket.
▪ Storsatsning på energieffektivisering av norske bygg.
▪ En nasjonal transportplan som faktisk er grønn.

Klokka elleve i dag troppet Jonas Gahr Støre opp til statsråd på Slottet med nytt mannskap. Blant de nye statsrådene var Andreas Bjelland Eriksen (Ap), som kommer fra en delt stilling som statssekretær i Olje- og energidepartementet og Statsministerens kontor.

– Bjelland Eriksen virker genuint opptatt av å få til klimakutt og grønt skifte, og har åpenbart Støres tillit som statssekretær på statsministerens kontor. Vi håper det gir nye muligheter for gjennomslag i miljøsaken, sier Gulowsen.

Naturvernforbundet mener at Espen Barth Eide har gjort en god innsats, men synes ikke han oppnådde nok for naturen og klimaet.

– Barth Eide har svært god kunnskap på miljøfeltet, men vi er skuffet over hans gjennomslag internt i regjeringen, sier Gulowsen.

Bjelland Eriksen er født i 1992 og kommer fra oljebyen Stavanger. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og Università Bocconi (2012-2017), og har også studert 1.-3. avdeling jus ved Universitetet i Oslo.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Naturvernforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Naturvernforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Naturvernforbundet

Voldsom nedbygging av sårbar finnmarksnatur24.6.2024 10:32:07 CEST | Pressemelding

Forslaget til mulig kraftutbygging i Finnmark vil få omfattende negative konsekvenser for natur og samisk kultur, selv om noen av de verste prosjektene er ute. Flere kontroversielle prosjekter er fortsatt med, som planene om Skarvberget og Oksefjorden vindkraftverk. Det er en svært gledelig nyhet at de ekstremt kontroversielle og naturødeleggende planene for Davvi og Kokelv vindkraftverk er ute av prosessen, til tross for at Davvi egentlig var det som hadde kommet lengst. Dette viser at NVE har lyttet.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye