Nå er julebrusen her

Del

Denne uken fylles landets butikker med julebrus. Noen syns kanskje midten av oktober er litt for tidlig for julebrusslipp, men det gjelder ikke julebrusfansen. – For alle som elsker julebrus kommer den ikke en dag for tidlig. De har ventet lenge nok, sier julebrusansvarlig i Ringnes, Josefine Hagatun.

Josefine Hagatun er ansvarlig for julebrusporteføljen i Ringnes.
Josefine Hagatun er ansvarlig for julebrusporteføljen i Ringnes.

Og hun kommer med en aldri så liten julegave til de som foretrekker den brune varianten fra innlandet. – I år har vi tappet folkefavoritten Hamar og Lillehammer julebrus uten sukker på 0,33-litersbokser, i tillegg til glass- og plastflasker. Vi hadde stor suksess med Solo Super julebrus på boks i fjor – og forventer at også den nye boksen skal få en varm mottakelse i markedet, fortsetter Josefine.

Hamar og Lillehammer størst
I fjor endte det totale julebrussalget i Norge på om lag 20 millioner liter. I år forventer Ringnes å selge rundt 10 millioner liter totalt av variantene Dahls julebrus, Solo Super julebrus og Ringnes julebrus, i tillegg til Hamar og Lillehammer julebrus. Sistnevnte er Norges desidert største med hele 30 prosent av markedet. - Av erfaring vet vi at julebrusen tar et godt jafs av bruskategorien allerede fra første salgsuke. Og så øker det fra uke til uke før det topper seg den siste uken før jul. Da pleier julebruskategorien å stå for omlag 25 prosent av brussalget. Det er ganske vilt, sier julebrussjefen.

Blir sukkerfritt størst?

Julebrus har tradisjonelt vært en sukkertung bruskategori. – Det har nok mye med tradisjoner å gjøre. De tar litt lengre tid å endre. Vi ser imidlertid nå at sukkerfritt er i vekst innen julebrus, og det skulle ikke forundre meg om de sukkerfrie variantene passerer de sukkerholdige i år. Det vil i så fall være en ønsket endring for oss i Ringnes som har som mål at 90 prosent av brusen vår skal være uten tilsatt sukker, legger Josefine til.

Delt i to
Hun forteller at Norge er delt i to når det kommer til julebrus. - Markedet er delt omtrent på midten mellom de som foretrekker de røde variantene og de som syns de brune variantene smaker best. Så spørs det om den nye boksen fra Hamar og Lillehammer Bryggeri kan bidra til at brun julebrus rykker litt fra. Det blir spennende å følge frem mot jul, avslutter Josefine.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Josefine Hagatun
Josefine Hagatun
Last ned bilde

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 900 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange populære merkevarer!

Følg pressemeldinger fra Ringnes

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ringnes

Tilbakekaller julebrus tappet på 0,33 liter glassflaske19.10.2023 12:00:00 CEST | Pressemelding

Ringnes har avdekket tilfeller med feil påsatt kork på 0,33 glassflasker av produktene Hamar Lillehammer julebrus og Dahls julebrus. Avviket gjør at enkelte flasker ikke er tette, noe som kan forårsake tap av kullsyre og kvaliteten på produktet. Avviket ble oppdaget i en intern kvalitetskontroll og gjelder utvalgte produksjonsparti. Det er en svært begrenset andel av totalvolumet av julebrus fra Ringnes som er omfattet av denne tilbakekallingen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye