Elden Advokatfirma

Greta Thunbergs norske advokater tilbakeviser utspill om utvisning av tilreisende aksjonister

Del

Å utvise tilreisende Fosen-aksjonister på bakgrunn av sivil ulydighet vil være alvorlig, og ulovlig, hevder advokatene Olaf Halvorsen Rønning og Maria Hessen Jacobsen i Elden Advokatfirma. 

Advokat Olaf Halvorsen Rønning i Elden Advokatfirma i samtale med sine klienter under markeringen på Stortinget tidligere denne uken
Advokat Olaf Halvorsen Rønning i Elden Advokatfirma i samtale med sine klienter under markeringen på Stortinget tidligere denne uken Elden Advokatfirma

Under Fosen-aksjonen i vinter ble vår klient Greta Thunberg to ganger fjernet av politiet med makt. Politiet mente hun hadde unnlatt å følge pålegg om å bryte opp demonstrasjonen hun deltok i. Politiet har bekreftet at hun ikke vil strafforfølges for dette.

I politiets innstilling til påtaleunnlatelse for de som aksjonerte hos Olje- og energidepartementet i vinter, fremheves det at aksjonistene protesterer mot et pågående menneskerettsbrudd, som også må sees i lengre historisk kontekst. Politiet konkluderer med at Fosen-demonstrasjonen var «berettiget og forståelig» i lys av dette.

- Våre svenske klienter er EU- borgere, og må utgjøre en «alvorlig trussel» mot grunnleggende samfunnsverdier om de skal kunne utvises. Flere tilreisende er del av den samme urbefolkning som norske samer, og slik særskilt sterkt vernet av menneskerettskonvensjonen, forteller advokatene.

- Vi er ikke der, at norske verdier er alvorlig truet av Greta Thunberg. Tvert imot, er de norske verdiene demokrati og ytringsfrihet noe flertallet i det politiske Norge holder høyt, sier advokatene Halvorsen Rønning og Hessen Jacobsen i Elden Advokatfirma. 

Kontakter

Om Elden Advokatfirma

Elden Advokatfirma ble etablert i 1994 som en videreføring av virksomheten til advokat John Elden som ble etablert i 1963.

Elden Advokatfirma har hovedkontor i Oslo, også regionskontorer i Sandefjord, Hamar, Gol, Stavanger, Haugesund, Bergen og Tromsø.

Selskapet har 85 advokater, 35 advokatfullmektiger og til sammen over 150 medarbeidere.

Følg pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elden Advokatfirma på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye