TUI Norge

Dette reisemålet er det heteste akkurat nå!

Del

Interessen for å reise til Albania tok av i sommer, og nå er det stadig flere nordmenn som oppdager dette vakre landet. Akkurat nå er Albania like populært som Mallorca, og mer populært enn Kreta sommeren 2024.

A family walking down to the beach.
Stadig flere nordmenn velger å legge sommerferien til Albania og vakre Durres riviera. Akkurat nå er Albania like populært som Mallorca sommeren 2024. TUI

Interessen for Albania eksploderte virkelig sommeren 2023. Det var mye oppmerksomhet rundt den svake kronekursen kombinert med inflasjon i eurosonen. Dette er trolig noe av grunnen til at nordmenn ville ha alternativer med et lavere prisnivå. Antallet bestillinger til Albania økte med 34 % sommeren 2023 sammenlignet med året før. Denne trenden har bare vokst seg sterkere.

Albania er like populært som Mallorca

­­– Ser vi på våre dynamiske pakkereiser, hvor man setter sammen et passende rutefly og hotell på egenhånd, er det nå flere som har bestilt sommerferien til Albania enn til Kreta. Bestillingene ligger på samme nivå som til populære Mallorca sommeren 2024, sier kommunikasjonssjef i TUI Anne Mørk-Løwengreen.

Siden pakkereisene til Albania er med rutefly, er det et godt tips å bestille god tid i forveien. Det er det tydeligvis mange som er klar over. Med en slik dynamisk pakkereise, kan du skreddersy reisen etter det som passer deg best, enten du har 5 dager eller 9 dager til rådighet. Du kan også fly med flyselskapet du foretrekker. Charterturer har gjerne faste lengder på 7 eller 14 dagers varighet, mens her velger du mer fritt.

– Albania beskrives ofte som en herlig blanding av Italia og Tyrkia, med fantastisk mat og en særegen gjestfrihet. Landet kan by på nydelige sandstrender spesielt langs Durres riviera og kysten ved Vlore. Albania har en interessant og dramatisk historie og kan by på mange opplevelser og aktiviteter, forteller Mørk-Løwengreen.

Seaview%20from%20the%20ocean%20to%20a%20beautiful%20beach%20on%20Samos%20with%20a%20small%20hotel.
På Samos og Zakynthos er det flere små hoteller med færre rom. Derfor må man være tidlig ute for å sikre seg sin favoritt. Det er det mange stamgjester som gjør hvert år. TUI

Vil ha en billigere ferie

Det er ikke rart at flere nordmenn nå bestiller neste års sommerferie til Albania. Det er mye billigere med restaurantbesøk og uteliv. Samtidig er hotellprisene generelt lavere enn i Spania og Hellas.

­– Vi ser også at også Bulgaria er mer populært nå, antagelig av samme grunn. Inflasjon og svak krone betyr ikke at folk vil velge bort utenlandsferien, men enda flere ønsker seg ferie i land, hvor man får mest mulig ut av feriebudsjettet.

Dersom du elsker å ta deg fram på egen hånd, er Albania ikke det riktige reisemålet for deg.

– Vi anbefaler ikke å kjøre selv, siden trafikkbildet kan være ganske kaotisk, sier Mørk- Løwengreen.

Samos og Zakynthos er populære

En annen tendens som er sterk akkurat nå er at mange er tidlig ute og bestiller sommerferien på Samos og Zakynthos i Hellas.

– Dette er gjerne stamgjester som er klar over at det blir fort utsolgt til disse øyene. Her er det mange små hoteller. Hvis man har et favoritthotell, må man være raskt ute.

–Vi ser en oppadgående kurve og økende interesse for sommeren 2024 akkurat nå. Høsten har virkelig satt seg, og snøen har allerede meldt sin ankomst enkelte steder. Da er det deilig å ha en sommerferie i varmen og se fram i mot, sier Mørk-Løwengreen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

A family walking down to the beach.
Stadig flere nordmenn velger å legge sommerferien til Albania og vakre Durres riviera. Akkurat nå er Albania like populært som Mallorca sommeren 2024.
Last ned bilde
Portrettforo av en smilende Anne Mørk-Løwengreen, kommunikasjonssjef TUI i Norge
Anne Mørk-Løwengreen, kommunikasjonssjef TUI i Norge
Last ned bilde
Seaview from the ocean to a beautiful beach on Samos with a small hotel.
På Samos og Zakynthos er det flere små hoteller med færre rom. Derfor må man være tidlig ute for å sikre seg sin favoritt. Det er det mange stamgjester som gjør hvert år.
Last ned bilde

Om oss

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 25 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Spania. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic og Nazar.  TUI Nordic er en del av TUI Group, verdens største turistkonsern som er virksomme på om lag 180 destinasjoner verden over.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom