CARE

– Forferdet over evakueringsordre

Del

– Det vil ikke la seg gjøre for så mange mennesker å evakuere nå. Det eneste som kan redde sivile på Gaza nå, er at blokaden løftes og at bombingen stanser, sier Kaj-Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.

Foto: Grayscale Media
Foto: Grayscale Media

Bombingen fortsetter i Gaza. Samtidig har Israel bedt 1.1 millioner sivile i Gaza om å evakuere sørover.

–Vi er forferdet over at sivile blir bedt om å evakuere internt på Gaza-stripen, samtidig som den intense bombingen fortsetter. Det er mangel på transport, mangel på alt. Det vil ikke la seg gjøre for så mange mennesker å evakuere nå. Mange av dem er skadet, mange av dem er barn, sier Kaj-Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.

Han peker på at så lenge det er snakk om evakuering internt på Gaza, altså ut av Gaza by og sørover, er det en evakuering som skjer innad i et avstengt område hvor hjelpen ikke slipper til.

– Det eneste som kan redde sivile på Gaza nå, er at blokaden løftes og at bombingen stanser, sier Georgsen.

CARE har egne ansatte som befinner seg i Gaza, samt ansatte i lokale partnerorganisasjoner. 

– Vi er veldig bekymret for hvordan det vil gå med dem. De er livredde – slik alle sivile på Gaza er nå. Det er akutt behov for en humanitær korridor, slik at nødhjelp kan komme inn. De sivile lidelsene i Gaza nå er nesten ikke til å fatte, og vi frykter at de blir verre for hver time som går, sier Georgsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Grayscale Media
Foto: Grayscale Media
Last ned bilde