UiO - Det humanistiske fakultet

“Why Decolonial Understandings of Multilingual Learning Are Worth the Trouble”

Del
MultiLing - Senter for flerspråklighet (UiO) holder avslutningskonferanse, og professor Lourdes Ortega holder åpningsforedraget om dekolonial tilnærming til flerspråklighetsforskningen.
Lourdes Ortega (foto: privat)
Lourdes Ortega (foto: privat)

I de senere årene har dekolonialisering blitt et stadig mer presserende tema både i akademia og i den generelle samfunnsdebatten. I åpningsforedraget på MultiLings avslutningskonferanse spør Lourdes Ortega om en dekolonial tilnærming til flerspråklighetsforskningen er verdt bryet, og om en slik tilnærming kan bidra til større sosial rettferdighet.

Hun drøfter videre hvilke muligheter og utfordringer flerspråklighetsforskere møter ved å innlemme dekoloniale teorier og «sørlige» perspektiver.

Lourdes Ortega er professor i anvendt lingvistikk ved Georgetown University i USA og en ledende forsker innenfor feltet språktilegnelse. Forelesningen hennes åpner sluttkonferansen til MultiLing – Senter for flerspråklighet, et senter for fremragende forskning ved Universitetet i Oslo. Forelesningen vil bli etterfulgt av et musikkinnslag av Frode Fjellheim og Hildegunn Øiseth.

Tid: 18. oktober 16:00-17:30

Sted: Universitetets Aula, Karl Johans gate 47

Forelesningen holdes på engelsk og er åpen for alle.

Om MultiLings sluttkonferanse:

MultiLing – Senter for flerspråklighet (UiO) markerer slutten på sine 10 år som Senter for fremragende forskning med en tredagers konferanse fra 18. til 20. oktober. Etter åpningsseremonien 18. oktober blir det et tettpakket program hvor forskere fra MultiLing presenterer senterets forskning på flerspråklighet gjennom 10 år. Forelesningene vil holdes på engelsk og er åpne for alle. Mer informasjon og program finnes her (engelsk).

Arrangementsinformasjon: Why Decolonial Understandings of Multilingual Learning Are Worth the Trouble – Center for Multilingualism in Society across the Lifespan (uio.no)

Pressekontakt: Unn Røyneland, professor i flerspråklighet og senterleder for MultiLing – Senter for flerspråklighet

Kontaktinformasjon: Mobil: + 47 938 31 064 e-post: unn.royneland@iln.uio.no

Kontakter

Bilder

Lourdes Ortega (foto: privat)
Lourdes Ortega (foto: privat)
Last ned bilde

Lenker

Om UiO - Det humanistiske fakultet

UiO - Det humanistiske fakultet
UiO - Det humanistiske fakultethttp://www.hf.uio.no/

Følg pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det humanistiske fakultet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye