Utleiemegleren

Boligeiere får ikke solgt – velger å leie ut

Del

September viser rekordhøye leiepriser nasjonalt, men den kraftige leieprisveksten har roet seg. Leiemarkedet har fått midlertidig hjelp av boligeiere som ikke får solgt. Nasjonalt øker leieprisen for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje. – Vi merker at flere ønsker kortere leiekontrakter for å unngå gevinstbeskatning ved påfølgende salg, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Stian Carlsen er administrerende direktør i Utleiemegleren.
Stian Carlsen er administrerende direktør i Utleiemegleren. Foto: Johnny Vaet Nordskog

Oslo 

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Oslo øker med 2,2% siden september i fjor. 2-roms leiligheter er den mest populære boligtypen og øker med hele 8,1% sammenlignet med fjoråret.

- Vi merker at flere ikke får solgt, og forsøker seg på kortere leiekontrakter. Dette er med på å dempe et fortsatt presset leiemarked. Det er størst etterspørsel etter boliger med forutsigbare utgifter der strøm, oppvarming og varmtvann, er inkludert i husleien, sier leder Regiondirektør i Utleiemegleren, Siri Anne Bernum Halck.  

Asker og Bærum 

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Asker og Bærum øker med 6,6% siden september i fjor.  

- Det er en fin balanse i markedet i Asker og Bærum om dagen. Leieprisene synker noe måned mot måned, som er forventet da vi hadde en historisk sterk prisvekst i sommer. Vi forventer også at leieprisene fortsetter å synke noe utover høsten. Dette er et resultat av høy prisvekst generelt i samfunnet, og at presset på utleieboligene begynner å avta. Flere boligeiere som ikke får solgt, velger å leie ut i stedet, som gir et midlertidig høyere utbud og stabile leiepriser, sier daglig leder i Utleiemegleren Asker og Bærum, Mats Larsen. 

Bergen 

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Bergen øker med 9,8% siden september i fjor.

- Det har vært en svært hektisk sommer med et hett leiemarked i Bergen. Selv om den aller travleste høysesongen nå ligger bak oss, er det fortsatt bra trykk i leiemarkedet. Utbudet er noe lavere, som er normalt etter høysesong, og utleierne oppnår gode priser. Vi opplever særlig god respons på nyere leiligheter med 1 eller 2 soverom, bra standard og sentral beliggenhet. Det er noe mindre etterspørsel etter familieboliger og boliger med mindre sentral beliggenhet. Det er også noe færre interessenter på hver bolig enn i høysesongen, og leietakerne kan tillate seg å være noe mer selektive, sier daglig leder i Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.  

- En tydelig trend den siste tiden er at vi får mange henvendelser fra boligeiere som har forsøkt å selge boligen sin uten hell, og som derfor velger å leie ut boligen for en periode isteden. Senest i forrige uke fikk vi inn et oppdrag fra en boligeier som hadde forsøkt å selge boligen sin siden april. Til tross for at prisantydningen hadde blitt satt ned med 1,8 millioner kroner, fikk han ikke solgt. Dermed gikk han for utleie isteden, avslutter Hove.  

Drammen 

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Drammen øker med 7,5% siden september i fjor. 

- Det er noe færre leietakere på markedet enn tidligere i sommer, men fortsatt er det et godt leiemarked med god respons på de fleste boliger vi har for leie. Oppdragsinngangen har tatt seg betydelig opp denne måneden, da mange boligeiere som hadde planlagt salg av bolig, - heller går for utleie, sier daglig leder i Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Romerike

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje på Romerike øker med 3,2% siden forrige måned og med 2,0% siden september i fjor. Det er leilighetene med 3 og 4 rom, samt eneboliger som trekker prisene opp. De minste leilighetene med 1 og 2 rom, synker noe i pris sammenlignet med før sommeren.

Nedre Romerike:  

- Jevnt over er det fortsatt mange på visning, men vi opplever at markedet er mer prissensitivt i enkelte områder. Vi opplever også at leietakerne er noe mer prisbevisste, og i mindre grad stresser med å finne seg noe nytt. Det er fortsatt mange som ikke får solgt i et utfordrende salgsmarked, som kan gi flere boliger på utleiemarkedet i tiden fremover. Dette vil også påvirke leieprisene, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Tom Anders Andersen. 

Øvre Romerike: 

- Høsten er i anmarsj og vi har lagt bak oss en september med bra fart i leiemarkedet. Vi har stor aktivitet fra utleiere som ønsker å leie ut boligene sine. Dette fører til at vi får en høyere tilbudsside fremover, som er positivt for leietakere som er på boligsøk.
Det er flere henvendelser fra boligeiere som ikke får solgt boligen sin, og som ønsker å leie den ut i kortere perioder. Vi ser at mange leietakere planlegger for 2024 allerede, og at det er etterspørsel etter tilgjengelige boliger fra neste år, sier daglig leder for Utleiemegleren Jessheim, Tom Fjalestad. 

Stavanger  

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Stavanger øker med 3,7% siden september i fjor. 

- Utbudet av utleieboliger i Stavanger har holdt seg stabil de siste månedene. Leieprisene for 2- og 3-roms svinger noe måned for måned, men viser en stigende trend sammenlignet med fjoråret. Gjennomsnittprisen for hele 2022, sammenlignet med gjennomsnittsprisen hittil i år, viser en økning på 3,2 % for 2-roms og en økning på 4% for 3-roms. Det er fortsatt godt driv i markedet, og vi forventer en jevn prisøkning i tiden fremover, sier daglig leder i Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.  

Trondheim 

Prisutviklingen i Trondheim hittil i år er moderat økende for de fleste boligtyper.

- Det er fortsatt mange utleieboliger på markedet i Trondheim. Det er en økning i antall boliger sammenlignet med september i fjor, som fører til at det er godt utbud for leietakerne. Prisene holder seg lavere når utbudet er stort. Vi ser også at porteføljesammensetningen vår gir store endringer måned for måned. For eksempel øker gjennomsnittsprisen på 3-roms med hele 17% sammenlignet med august, men dette skyldes at vi har leid ut flere 3-roms på for eksempel 150 kvm enn 3-roms på 50 kvm. Leieprisen år mot år er stabil, sier daglig leder i Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan. 

Kristiansand 

Leieprisen for alle boligtyper øker med 7,6% i vår portefølje i Kristiansand sammenlignet med september i fjor. Gjennomsnittleien for inngåtte kontrakter i Utleiemeglerens portefølje i Kristiansand var på 12 606 kroner i september.

- Markedet har vært bra i september med mange inngåtte leiekontrakter. Hovedandelen av leiekontrakter i regionen er leiligheter. Studentene er nå bosatt, så denne delen av markedet vil være «mettet» frem til sommeren 2024, sier daglig leder i Utleiemegleren Kristiansand, Tor-Gunnar Albert.  

Østfold 

Leieprisen for alle boligtyper øker med 5,4% i vår portefølje i Østfold sammenlignet med september i fjor. Gjennomsnittleien for inngåtte kontrakter i Utleiemeglerens portefølje i Østfold var på 13 191 kroner i september.

- Vi opplever fortsatt god respons på våre annonserte boliger. At responsen er såpass god, resulterer i at mye blir utleid, og det er færre utleieboliger på markedet enn i august. Vi merker også en økning i antall henvendelser fra kunder som ikke får solgt boligen sin og dermed vurderer utleie, sier daglig leder i Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen. 

Vestfold 

Leieprisen for alle boligtyper øker med 13% i vår portefølje i Vestfold sammenlignet med september i fjor. Gjennomsnittleien for inngåtte kontrakter i Utleiemeglerens portefølje i Østfold var på 13 050 kroner i september.

- Det er høy aktivitet i Utleiemarkedet i Vestfold og Grenland om dagen. Det er mange som ikke får solgt eller får salgsprisen de ønsker, og som velger å leie ut i stedet, sier daglig leder i Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen. 

Nøkkelord

Kontakter

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har over 17 000 aktive boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer  i Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Jessheim, Drammen, Lysaker, Sandefjord, Moss og Kristiansand, i tillegg til to kontorer i Bergen og seks i Oslo. Utleiemegleren Pro tilbyr spesialtilpassede utleietjenester til profesjonelle eiendomsbesittere på østlandsområdet. Utleiemegleren har i dag ca. 200 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019.

Følg pressemeldinger fra Utleiemegleren

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utleiemegleren

Sterk oppgang i utleieprisene14.2.2024 11:56:20 CET | Pressemelding

Utleieprisene økte med hele 9,3% for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med januar 2023. - På lik linje med boligprisveksten i salgsmarkedet, ser vi en kraftig økning i utleiemarkedet. Vi opplever at markedet fortsatt påvirkes av den økte tilførselen av boliger fra de som venter med å selge. Det er mange utleieboliger på markedet, og leietakerne har mulighet til å være mer selektive. Allikevel forventer vi fortsatt stigende utleiepriser, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Salgsprisene faller - sterkt økende leiepriser8.1.2024 10:30:00 CET | Pressemelding

I desember økte leieprisene med 11,2% for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med desember i fjor. - Det er en god balanse mellom tilbud og etterspørsel i leiemarkedet generelt. Dette skyldes boligene som flyttes fra salgsmarkedet til leiemarkedet midlertidig. Likevel opplever vi sterkt økende leiepriser, spesielt i pressområdene. Vi mottar også færre oppsigelser fra leietakere, som sannsynligvis skyldes de økende prisene i samfunnet. Folk tar seg ikke råd til å flytte dersom de absolutt ikke må, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Leieprisene fortsetter å øke11.12.2023 10:30:00 CET | Pressemelding

I november økte leieprisene med 2,1% for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med 2022. Utleiemegleren fikk inn 151 flere oppdrag enn i oktober, som også var en rekordmåned. - November er vanligvis en måned hvor leieprisene stabiliserer seg. Dette er ikke tilfelle i år. Leieprisene fortsetter å øke. Den enorme økningen i antall nye oppdrag på denne tiden av året, skyldes helt klart utfordringene i salgsmarkedet og usikkerheten rundt renteøkningene fremover. Vi forventer høyere leiepriser også i tiden fremover, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Utleiemegleren signerte rekordmange kontrakter i oktober7.11.2023 11:59:28 CET | Pressemelding

Leieprisen for alle boligtyper øker med 9,7% i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med 2022. Utleiemegleren hadde ca. like mange annonserte boliger i oktober, som i høysesongen i juni. Dette skyldes primært nedgangen i salgsmarkedet. - Utleiemegleren signerte 1157 kontrakter i oktober, som er en økning på over 28% sammenlignet med oktober i fjor. Det var like mange annonserte boliger på markedet i oktober 2023, som i oktober 2019, som var siste normalår før koronapandemien. Dette viser at vi nå har et midlertidig normalisert leiemarked, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye