Politihøgskolen

Disputerte om kritisk fengsling

Del

Knut Mellingsæter Sørensen ved PHS har disputert med avhandlingen: «Hvem i helvete kommer nå? Kriminalomsorgsarbeid i en ekstraordinær kritisk situasjon». Den var da Anders Behring Breivik ble fengslet få dager etter terrorangrepet 22. juli 2011.

DOKTORGRAD: Knut Mellingsæter Sørensen disputerte ved UiO, med gode tilbakemeldinger.
DOKTORGRAD: Knut Mellingsæter Sørensen disputerte ved UiO, med gode tilbakemeldinger. Foto: Janne Helgesen

Et sentralt poeng i avhandlingen er at fengslingen representerte noe helt nytt, noe norsk kriminalomsorg ikke hadde håndtert før. Fengslingen var noe utenfor forståelseshorisonten til fengselslederne og - betjentene på Ila. Det var en ukjent størrelse som det ikke fantes noe beredskap for og der nye løsninger måtte finnes umiddelbart. Det er disse innovasjonene avhandlingen handler om. Fengslingen var et brudd med norsk kriminalomsorgspraksis og betjentkultur som fokuserer på å endre og rehabilitere innsatte og på å balansere omsorg og kontroll.

Les mer om avhandlingen her

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt

488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS

presse@phs.no

Om oss

Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye