Delta

Delta varsler ambassade-streik

Del

Det kan gå mot streik ved den norske ambassaden i Stockholm. Delta har sendt varsel om plassoppsigelse. Delta mener Utenriksdepartementet praktiserer en arbeidsgiverpolitikk ingen andre statlige arbeidsgivere hadde kommet unna med.

Varsler ambassade-streik: - Dette handler om retten til å organisere seg. De lokalt ansatte har, som alle andre, krav på innflytelse over sin arbeidshverdag, sier Delta-leder Trond Ellefsen. (Foto: Per Tandberg/Delta).
Varsler ambassade-streik: - Dette handler om retten til å organisere seg. De lokalt ansatte har, som alle andre, krav på innflytelse over sin arbeidshverdag, sier Delta-leder Trond Ellefsen. (Foto: Per Tandberg/Delta).

Konflikten dreier seg om hvilke rettigheter de lokalt ansatte skal ha. På tross av at de er tilknyttet en av Norges største fagforeninger, vil ikke UD inngå noen avtale om medbestemmelse med dem.

Krever tariffavtale om medbestemmelse

- Delta krever at lokalt ansatte får en tariffavtale om medbestemmelse. Noe som burde være helt ufarlig og uproblematisk for UD. Dette handler om de verdiene Norge er kjent for og som vi skryter av ved alle anledninger, sier Delta-leder Trond Ellefsen.  

I Deltas krav ligger det blant annet at de lokalt ansatte skal ha tillitsvalgte som kan representere dem på helt vanlig måte. For eksempel ved problemer på arbeidsplassen, omorganiseringsprosesser og andre situasjoner som påvirker den enkeltes arbeidshverdag.  

Krever plass ved bordet

- Dette handler om den alminnelige retten til å organisere seg i et fellesskap, til å velge en tillitsvalgt og til å ha en plass ved bordet når forhold på arbeidsplassen drøftes, sier Ellefsen.

‑ Partssamarbeid er den vanlige måten å forholde seg til hverandre på i norsk arbeidsliv. De lokalt ansatte har, som alle andre, krav på innflytelse over sin arbeidshverdag, fremholder Delta-lederen.

Lokalt ansatte er personer som jobber lokalt på den enkelte utenriksstasjon. Lokalt ansatte utfører en lang rekke oppgaver innenfor et bredt spekter av tjenester, sjåførtjenester, vaktmestertjenester, ulike administrative oppgaver, saksbehandling, kulturelle saker, konsulære saker, prosjektledelse og oppgaver knyttet til drift.

Kontakter

Lenker

Om Delta

Delta organiserer 97.000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjonen i YS.

Våre medlemmer jobber innenfor offentlig tjenesteyting. Deres oppgaver spenner fra helse- og omsorg til forvaltning og drift av en rekke statlige, kommunale og private tjenester. Vi er menneskene som skaper velferden i landet vårt.

Delta er partipolitisk uavhengig og utvikler arbeidslivet med fokus på medlemmenes livskvalitet.

Følg pressemeldinger fra Delta

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Delta på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Delta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom