Elden Advokatfirma

Straffen for biljakt på Helgeland satt kraftig ned

Del

En kvinne som er dømt for en biljakt og andre forhold på Helgeland, har fått nedjustert straffen fra sju til fire måneders fengsel. – Tingretten tok for hardt i, sier forsvarer Jonas Berge i Elden Advokatfirma.

Advokatfullmektig Jonas Berge i Elden Advokatfirma representerte kvinnen i Hålogaland lagmannsrett.
Advokatfullmektig Jonas Berge i Elden Advokatfirma representerte kvinnen i Hålogaland lagmannsrett.

– Tingrettens straffeutmåling var for streng. Det er derfor gledelig at lagmannsretten nærmest har halvert straffen, slik at den bedre samsvarer med rettspraksis, sier advokatfullmektig Jonas Berge i Elden Advokatfirma.

Ingen ble skadd i biljakten fra Nesna til Mo i Rana i mai 2022. Bilen manglet ett dekk, og senere punkterte de øvrige dekkene. Hun var ikke ruspåvirket, men slet på den tiden med abstinensplager etter seponering.

– Hun er meget takknemlig for at det gikk så bra som det gikk. Hun ville aldri funnet på noe slikt i normal tilstand, sier advokatfullmektig Jonas Berge i Elden Advokatfirma.

Hålogaland lagmannsrett mente at biljakten som utgangspunkt tilsa fire måneders fengsel. Det ble også den samlede straffen etter tillegg for øvrige poster, samt strafferabatt for lang saksbehandlingstid og kvinnens erkjennelser.

Kontakter

Om Elden Advokatfirma

Elden Advokatfirma ble etablert i 1994 som en videreføring av virksomheten til advokat John Elden som ble etablert i 1963.

Elden Advokatfirma har hovedkontor i Oslo, også regionskontorer i Sandefjord, Hamar, Gol, Stavanger, Haugesund, Bergen og Tromsø.

Selskapet har 85 advokater, 35 advokatfullmektiger og til sammen over 150 medarbeidere.

Følg pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elden Advokatfirma på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom