Fiskebåt

Statsbudsjettet: - Klimapolitikken truer fiskerinæringen - vår største næring i nordområdene

Del

NB! Erstatter tidligere utsendt presemelding.

- Fiskebåt hadde håpet at regjeringen ville fjerne konkurranseulempene norske fiskere har lengst mot nord. Dessverre er det signaler om det motsatte gjennom økte særnorske avgifter, sier Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt. Han mener regjeringens budsjettforslag vil svekke verdiskapningen og tilstedeværelse i nordområdene. Sikkerhetspolitisk vil dette også være uheldig for Norge, poengterer Maråk.

Audun Maråk, adm.dir. i Fiskebåt. Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.
Audun Maråk, adm.dir. i Fiskebåt. Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt. Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.

Sikkerhetspolitisk uheldig

Regjeringen gir signaler i sin klimaplan om at avgiftene for fiske utenfor norsk økonomisk sone skal øke, noe som vil medføre at norsk fiske vil bli redusert, og utenlandsk fiske trappet opp. 

- Dette er en dramatisk melding spesielt for reketrålflåten, men også for en del andre fiskerier i internasjonalt farvann og andre lands soner. Vår største næring lengst mot nord vil bli kraftig redusert om dette blir en realitet, sier Maråk. 

Også Norges nordområdepolitikk og sikkerhetspolitikk vil bli svekket som et resultat av disse planene.

Klimapartnerskap

- Fiskebåt vil selvsagt sette disse spørsmålene høyt på dagsorden, og det er allerede gjort i dialogen med regjeringen om et klimapartnerskap. Dersom den linjen som regjeringen har gått inn på mot formodning vinner frem, er det virkelig grunn til å frykte for fremtiden for viktige deler av norsk fiskerinæring, sier Maråk. 

- Sunn og «grønn» fisk vil bli erstattet med andre proteinkilder som gir større klimaavtrykk. Vi skal møte regjeringen i morgen om klimapartnerskapsavtalen, og der vil disse alvorlige problemstillingene bli tatt opp, sier Maråk.

Nøkkelord

Kontakter

Om Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon

Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon, jobber for en miljøvennlig og lønnsom fiskeflåte, som leverer sunn mat fra bærekraftige bestander i verdens reneste havområder.

Følg pressemeldinger fra Fiskebåt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fiskebåt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fiskebåt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye