Organisasjon for Norske Fagskolestudenter

Regjeringen svikter fagskolestudentene

Del

ONF er svært skuffet over at regjeringen ikke sikrer rettsikkerheten til fagskolestudentene i statsbudsjettet for 2024, gjennom et nasjonalt studentombud for fagskolestudenter. En av ti fagskolestudenter har ikke tilgang til noen ombudsordning og mange av ordningene vi ser i dag er lokale varianter som ikke innehar nødvendig juridisk kompetanse og heller ikke sikrer habilitet. 

Leder av ONF, Thea Tuset. Foto: Tor Lindseth
Leder av ONF, Thea Tuset. Foto: Tor Lindseth

Dette er et alvorlig problem som regjeringen enkelt kunne ordnet ved å bevilge tre millioner over statsbudsjettet til opprettelsen, understreker Thea Tuset. 

Det er bekymringsfullt at studentenes rettsikkerhet ikke sikres på en tilfredsstillende måte. Klagenemda for fagskolestudenter har påpekt at deres erfaring med behandling av klagesakene viser at enkelte fagskoler har utfordringer med å forstå saksbehandlingsreglene, herunder veiledningsplikten overfor studentene og deres rett til kontradiksjon overfor fagskole.

I tillegg til ikke å etablerere et nasjonalt studentombud for fagskolestudentene, svikter også regjeringen på sine løfter om studieplasser til fagskolene. "Vi vet at landets kompetansebehov roper etter mange flere fagskoleplasser. Regjeringen har lovet 5000 plasser på 5 år og levert 1000 på 3 år. Det er elendig oppfølging av egne løfter og samfunnets behov", avslutter Thea Tuset.

Kontakter

Bilder

Leder av ONF, Thea Tuset. Foto: Tor Lindseth
Leder av ONF, Thea Tuset. Foto: Tor Lindseth
Last ned bilde

Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF) er en organisasjon for alle fagskolestudenter i Norge. 

Siden ONF ble stiftet i 2012 har vi fremmet fagskolestudentenes interesser, rettigheter og vilkår ovenfor fagskolene, beslutningstakerne og samfunnet for øvrig. ONF er det øverste organet i studentdemokratiet på fagskolen. Per i dag organiserer vi over 24 700 studenter, over 91% av alle landets fagskolestudenter, som er spredt rundt på de 33 medlemslagene våre.

Organisasjonen er partipolitisk uavhengig og fremmer fagskolestudentenes stemme gjennom politisk påvirkning og informasjonsarbeid. Dette skjer blant annet i møte med stortingsrepresentanter, Kunnskapsdepartementet og arbeidslivsorganisasjoner. ONF har også studentrepresentanter i nasjonale råd og utvalg tilknyttet fagskolesektoren som Nasjonalt Fagskoleråd, NOKUT, Nasjonal klagenemnd og nasjonale fagråd for høyere yrkesfaglig utdanning.

ONF består av 17 tillitsvalgte, inkludert frikjøpt leder og nestleder i tillegg til tre øvrige ansatte. Disse er generalsekretær, organisasjonsrådgiver, samt politisk rådgiver. Du kan lese mer om ONFs organisasjonsstruktur her.

Følg pressemeldinger fra Organisasjon for Norske Fagskolestudenter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Organisasjon for Norske Fagskolestudenter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Organisasjon for Norske Fagskolestudenter

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye