Statens vegvesen

Færre dødsulykker i trafikken i Vestfold og Telemark

Del
100 mennesker har mistet livet i trafikken i Norge hittil i år, hvorav 19 i september. I Vestfold og Telemark er tallet fire hittil i år og en i september.

-Det er gledelig å se en positiv trend for Vestfold og Telemark, men vi har fortsatt en jobb å gjøre. En dødsulykke er en for mye, sier Vibeke Lin Jacobsen som jobber med trafikksikkerhet i Vestfold og Telemark i Statens vegvesen.

Hittil i år har fire personer omkommet på vegene i Vestfold og Telemark. I fjor var det ti i samme periode.

-Vi jobber til enhver tid for å nå vår Nullvisjon, hvor ingen skal bli drept og hardt skadde i trafikken. Vi som jobber med trafikksikkerhet må fortsatt lete etter gode tiltak for å redusere ulykkesomfanget.

- Høsten er nå i anmarsj og vi går inn i en mørketid. For å unngå ulykker er det viktig at alle trafikanter gjør seg synlige for hverandre. Pass på at lys virker på ditt kjøretøy og bruk refleks når du er ute og går eller sykler. Dette vil gjøre det lettere for alle å kunne se hverandre, og hjelpe unngå ulykker. Husk også at det kan være løv på vegen, som kan gjøre vegen glatt, tilføyer Jacobsen.

Nasjonale tall

19 personer døde i septembertrafikken. Ikke siden 2013 har det vært like mange drepte i den første høstmåneden. Totalt er 100 omkommet i trafikken så langt i år, 11 flere enn på samme tid i fjor.

11 personer er døde i MC- ulykker de siste to månedene. Det er hver tredje omkomne. Mange av ulykkene er utforkjøringsulykker uten andre involverte, men det er også noen møteulykker og velt.

Det er flere møteulykker og flere omkomne i personbiler i år, og oftere enn vanlig skjer ulykkene på Europa- og riksveier. Mange av de omkomne er både helt unge (16 -24 år) og middelaldrende (44-64). Det er så langt færre i aldersgruppen over 65 år som har omkommet i trafikken i 2023. En mer uvanlig utvikling er de mange ulykkene med flere omkomne. Det har vært syv ulykker med flere drepte i hver, de siste tre månedene.

Kontakter

Bilder

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom