Norges Fotballforbund

Norges tropp mot Kypros og Spania

Del

En spiller er tatt ut i A-landslagstroppen for første gang. Se Norges utvalgte til kampene mot Kypros og Spania.

Tirsdag presenterterte landslagssjef Ståle Solbakken troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Kypros 12. oktober i Larnaca og Spania 15. oktober på Ullevaal Stadion.

Oscar Bobb, som har imponert for Manchester City og U21-landslaget den siste tiden, er tatt med på A-landslaget for første gang.

- Nå har vi sett Oscar i sin første A-kamp fra start mot Newcastle, og han fikk også et innhopp mot Wolves. Han klarte seg bra i begge, og hadde også gode U21-landskamper sist, så jeg tror at han kan komme inn og sette sitt preg på troppen. Han er en kreativ spiller som veldig sjeldent mister ballen og kan gå av motstanderne en mot en. Så ser det også ut som han har fått mer fysikk de siste månedene, sier Solbakken.

Landslagssjefen sier følgende om troppen og samlingen:

- Det er stor konkurranse, særlig i midtbaneleddet. Det skal spilles to forskjellige kamper mot to forskjellige motstandere, så en frisk blanding av offensive og defensive fibre er et must på denne samlingen. 

- Det blir fullt fokus på Kypros først. De er ikke dårligere enn at det blir tøft hvis vi ikke har fullt fokus. Så har vi to forskjellige planer til de to kampene selvfølgelig. Det blir en intensiv saling med få trening, sier Solbakken.

Norges tropp: 

Mathias Dyngeland - Brann
Ørjan Nyland - Sevilla
Egil Selvik - Haugesund  
Kristoffer Vassbakk Ajer - Brentford
Fredrik Bjørkan - Bodø/Glimt
Birger Meling - FC København
Stian Gregersen - Bordeaux
Marcus Holmgren Pedersen - Sassuolo
Julian Ryerson - Dortmund
Stefan Strandberg - Vålerenga
Leo Østigård - Napoli
Fredrik Aursnes - Benfica
Patrick Berg - Bodø/Glimt
Sander Berge - Burnley
Oscar Bobb - Manchester City
Antonio Nusa - Club Brugge
Osame Sahraoui - Heerenveen
Ola Solbakken - Olympiacos
Morten Thorsby - Genoa
Kristian Thorstvedt - Sassuolo
Hugo Vetlesen - Club Brugge
Martin Ødegaard - Arsenal
Bård Finne - Brann
Erling Braut Haaland - Manchester City
Jørgen Strand Larsen - Celta Vigo
Alexander Sørloth - Villareal

null

Følg pressemeldinger fra Norges Fotballforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Fotballforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Fotballforbund

PM: Slik spilles Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen 202420.12.2023 12:49:19 CET | Pressemelding

Norges Fotballforbund har i samarbeid med Norsk Toppfotball (NTF), Toppfotball Kvinner (TFK), Fotball Media (FM), SINTEF, TV 2 og NRK satt opp spilleplanene for 2024. Sammen med spilleplanene følger uttak av TV-kamper i de 15 første serierundene. Spilleplan Eliteserien 2024 Spilleplan Toppserien 2024 Spilleplan OBOS-ligaen 2024 - De viktigste faktorene som er vektlagt er best mulig koordinering mellom de ulike turneringene for å unngå kollisjoner, tilpasning for klubbene som skal spille E-cup, ønsker og begrensninger fremsatt av klubbene selv og rettighetshavers ønsker om tilpasninger, sier leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn. - Oppsettet har vært spesielt krevende i år fordi mange kamper i tre ulike turneringer går samtidig over en relativt kort tidsperiode. I tillegg har flere lag i år anleggsbegrensninger da dekket på banen skal skiftes. Begge disse forholdene setter begrensninger i utvalgene. Samtidig er vi glade for at vi innenfor gjeldende rammer har klart å tilfre

Avaldsnes Allianseidrettslag Toppfotball mister klubblisensen13.12.2023 15:40:46 CET | Pressemelding

Klubblisensnemnda har trukket tilbake Avaldsnes Allianseidrettslag Toppfotballs klubblisens. Dette medfører at klubben mister retten til å spille i Toppserien i 2024. Plassen blir tilbudt den neste sportslige kvalifiserte klubben, som er Arna-Bjørnar Fotball. Avaldsnes rapporterte årsregnskapet for 2022 med negativ egenkapital. Dette er ikke i tråd med klubblisenskriteriene, som krever at klubber skal ha positiv egenkapital. Klubben måtte derfor utarbeide en handlingsplan som viste hvordan den skulle gjenetablere positiv egenkapital i løpet av 2023. Klubbens handlingsplan ble godkjent av klubblisensnemnda i juni 2023, og signert av klubbens styreleder samme måned. Planen inneholdt delmål som klubben skulle oppfylle. Klubben skulle levere regnskap som var avsluttet den 30.06.2023 innen 01.09.2023. Dette regnskapet skulle vise positiv egenkapital, noe det gjorde. Klubbens neste delmål var å levere et regnskap som var avsluttet 31.10.2023 innen 30.11.2023. Dette regnskapet skulle også dok

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye