Nedgang i boligprisene i Trondheim

Del

Boligprisene i Trondheim sank med 2,4 prosent i september. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,7 prosent.

Trondheim, hus langs elven med Eiendom Norge logo over

Trondheim har hatt en svakere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Stavanger (+0,6 prosent), Bergen (+0,4 prosent) og Oslo (-0,1 prosent).

Hittil i år har boligprisene i Trondheim steget med 1,7 prosent. Det er svakere enn Stavanger (+9,6 prosent), Oslo (+3,7 prosent) og Bergen (+3,4 prosent).

Det har i september blitt solgt 449 boliger i Trondheim. Det er 14,2 prosent færre sammenliknet med samme måned i 2022. Hittil i år er det solgt 4371 boliger. Det er 0,6 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Det har i september blitt lagt ut 604 boliger for salg i Trondheim. Det er 4,1 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2022. Hittil i år har det blitt lagt ut 4891 boliger til salgs. Det er 3,2 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode året i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Trondheim sist måned var 31 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 38 dager i gjennomsnitt.

Medianboligen i Trondheim koster nå kroner 3.701.554.-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podkast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.

Nøkkelord

Kontakter