Nedgang i boligprisene i Stavanger

Del

Boligprisene i Stavanger sank med 0,1 prosent i september. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,6 prosent.

bilde av strandkant med norsk natur rundt

Stavanger har hatt en sterkere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Trondheim (-0,7 prosent), Oslo (-0,1 prosent) og  Bergen (+0,4 prosent).

Hittil i år har boligprisene i Stavanger steget med 9,6 prosent. Det er sterkere enn i Oslo (+3,7 prosent), Bergen (+3,4 prosent), og Trondheim (+1,7 prosent).

Det har i september blitt solgt 525 boliger i Stavanger. Det er 4,2 prosent flere sammenliknet med samme måned i 2022. Hittil i år er det solgt 3885 boliger. Det er 2,6 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Det har i september blitt lagt ut 578 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 5,4 prosent færre sammenliknet med samme måned i 2022. Hittil i år har det blitt lagt ut 4141 boliger til salgs. Det er 0,1 prosent færre sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 31 dager. Det er raskere enn landet for øvrig som hadde et snitt på 40 dager.

Medianboligen i Stavanger koster nå kroner 3.900.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter: @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podkast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.'

Nøkkelord

Kontakter

Ronny SkjøtskiftDaglig lederAktiv Eiendomsmegling Jæren

Kommenterer boligmarkedet i Sandnes, Stavanger, Jæren og Klepp, samt markedet for hytter i Rogaland

Tel:41614676