CUPRA

Lucas di Grassi slutter seg til ABT CUPRA for den nye Formel E-sesongen

Del

Lucas di Grassi, den mest suksessrike Formel E-føreren i historien, vender tilbake til konkurransen for å bli en del av ABT CUPRA-teamet for den nye sesongen, som starter i Mexico 13. januar. Sammen med den sveitsiske sjåføren Nico Müller danner brasilianeren et nytt sjåførpar for ABT CUPRA-teamet, som skal konkurrere om å forbedre lagets prestasjoner i 2024.

Lucas de Grassi x ABT CUPRA
Lucas de Grassi x ABT CUPRA
  • Den mest suksessrike Formel E-føreren i historien skal kjøre sammen med Nico Müller for ABT CUPRA, og skape et lag som er klar til å kjempe om pallene.
  • Lucas di Grassi skal konkurrere sammen med Nico Müller for første gang for laget på de offisielle ABB FIA Formel E verdensmesterskapstestene i Valencia (23.-27. oktober).

Vi er glade for at Lucas di Grassi skal konkurrere med oss i Formel E. Han har vært en av de beste i konkurransen de siste ti årene, og han vil være medvirkende til å hjelpe laget til å forbedre prestasjonene våre i 2024. Hans erfaring, tekniske kunnskap og lidenskap for Formel E var faktorer for å velge ham til teamet – med Lucas har vi den perfekte sjåføren om bord for fremtiden, sier leder for CUPRA Racing, Xavi Serra.

Resultatene til den 39 år gamle brasilianeren taler for seg selv: Lucas di Grassi har vunnet flest trofeer av alle Formel E-førere (40), har hatt flest seire (13) og har hatt de raskeste rundene (12). Han er en av bare to førere som har vært på pallen minst én gang i hver sesong. Han vant førermesterskapet i den tredje sesongen (2016/2017) og lagmesterskapet et år senere. Etter syv år med ABT-teamet, konkurrerte han først for Venturi Racing og kjørte i år for Mahindra Racing, før han kunngjorde at han ble innlemmet i ABT CUPRA for den kommende sesongen.

– Det føles flott å være tilbake i Formel E-racing for ABT CUPRA," sier Lucas di Grassi. "Jeg vant ikke bare to titler med ABT, men jeg har også uendelige minner med alle menneskene som jobber der som har så mye lidenskap. Jeg kunne ikke vært mer begeistret for å komme tilbake etter to år, og jeg ser virkelig frem til å jobbe sammen med teamet. Sammen vil vi gi alt for å få tilbake, steg for steg, resultatene som hele laget fortjener, sier Lucas di Grassi.

ABB FIA Formel E – verdens første helelektriske FIA verdensmesterskap og den eneste sporten som har vært karbonnøytral siden starten – og CUPRA deler en forpliktelse til å bevise at elektrifisering og ytelse er en perfekt match. Ved å kjøre racing i bykretser på noen av verdens mest ikoniske destinasjoner, fremhever Formel E en fremtid drevet av bærekraft, med racingbiler som representerer toppen av ytelse og effektivitet.

Med Lucas di Grassi bak rattet, ser ABT CUPRA frem til en vellykket sesong mens de fortsetter å utfordre racingprestasjonene og utvikle nye formater for sporten, skape nye følelser og opplevelser.

Lucas di Grassi vil konkurrere sammen med Nico Müller for første gang for laget på de offisielle ABB FIA Formel E verdensmesterskapstestene i Valencia. Alle førere som deltar i mesterskapet møtes i Spania fra 23. til 27. oktober for å forberede seg til den kommende sesongen, som begynner i Mexico City 13. januar og vil fortsette gjennom hele 2024 med løp som er planlagt å finne sted i byer over hele verden fra Sao Paolo til Monaco.

Kontakter

Bilder

Lucas di Grassi
Lucas di Grassi
Last ned bilde
ABT CUPRAs offisielle racingbil i Formel E
ABT CUPRAs offisielle racingbil i Formel E
Last ned bilde

CUPRA er et ukonvensjonelt utfordrermerke som er bygd på følelser, elektrifisering og ytelse for å inspirere hele verden fra Barcelona. CUPRA ble lansert i 2018 og har hovedkontoret sitt og et racingbilverksted i Martorell (Barcelona), i tillegg til et globalt nettverk av spesialiserte salgssteder. 

CUPRA beviser at elektrifisering og sportslighet er en perfekt match, og i 2022 nådde merkevaren nye høyder med over 150 000 leverte biler. 

CUPRA er FC Barcelonas offisielle bil- og mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor og den offisielle sponsoren til eSports laget Finetwork KOI. CUPRA er det eneste bilmerket som deltar i Extreme E, ETCR og Formel E racingkonkurranser. 

Følg pressemeldinger fra CUPRA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra CUPRA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CUPRA

CUPRA avslører navnet på sin urbane elektriske bil på Automobile Barcelona11.5.2023 11:30:00 CEST | Pressemelding

Martorell, 11-05-2023 - CUPRA og SEAT er tilbake på Automobile Barcelona, og viser frem sine nyeste innovasjoner og sitt sterke engasjement for utviklingen av elektriske kjøretøy og Barcelona. I løpet av den første dagen på messen bekreftet Wayne Griffiths, CEO for SEAT og CUPRA, navnet på merkets kommende urbane elektriske bil, CUPRA Raval. Navnet er en hyllest til Raval-nabolaget i hjertet av Barcelona.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye