Klar for høstferie? Slik får du lave skuldre på flyplassen

Del

Hundretusener av nordmenn skal på høstferie, og svært mange reiser til eller fra Avinors flyplasser. – Vårt viktigste råd er å senke skuldrene, vi skal gjøre alt vi kan for å gi deg en god feriestart, sier kommunikasjonssjef på landets hovedflyplass Oslo lufthavn, Harald Nygaard Kvam.

Avinor

De reisende lurer på så mangt før en ferietur, og ofte ligger svaret i e-posten fra, eller appen til flyselskapet ditt. 

– Mange spørsmål er det flyselskapet ditt som har det beste svaret på: når du bør møte opp, hva slags bagasje kan du ta med deg og hvilke rettigheter du har. Les informasjonen fra flyselskapet nøye, eller last ned appen deres. På Avinors egen app eller nettside, kan man også finne mye nyttig informasjon, sier kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn, Harald Nygaard Kvam.  

Også før du sitter i om bord i flyet, er det mye du kan gjøre selv for å få lave skuldre. 

– Sjekk inn digitalt på forhånd hvis du kan. Da har du allerede boardingkortet klart på mobilen. På Flytoget kan du skrive ut bagasjelappen allerede før du kommer til Oslo lufthavn. Og på alle Avinors flyplasser kan du selv sjekke inn og feste bagasjelappene fra automatene våre i avgangshallen, sier Nygaard Kvam.   

I høstferien er det også mye spesialbagasje, da flere årstider møtes.

– Noen skal til syden, noen skal spille en siste golfrunde og andre skal på høstjakt eller fjelltur. Sjekk på forhånd hvor mye, og hva slags bagasje du har inkludert i billetten din, avslutter Kvam. 

Her er noen flere reisetips fra oss i Avinor: 

 • Forbered deg på sikkerhetskontrollen:  
  • Løse gjenstander kan du putte i jakkelomma eller i sekk/veske. Da slipper du å glemme noe på veien videre.
  • Væske skal i klar plastpose, maks 10 enheter på 100 milliliter, og totalt en liter.
  • Mer om sikkerhetskontrollen kan du lese her.

 • Bagasjetips og triks:
  • Husk å merke innsjekket bagasje godt med navn og nummer. Vi ser en del bagasje uten dette, og det kan føre til problemer om bagasjelappen også forsvinner på turen.
  • Husk å feste bagasjelappen godt! Ta vare på kvitteringen, som du river av og klistrer på f.eks. passet ditt. Og sett på et av de små klistremerkene med strekkoden.
  • Du bør ikke legge passet, viktig medisin, nøkler og annet viktig i innsjekket bagasje. Ei heller flytende væske, om det knuses en rødvin kan du måtte erstatte bagasje som ødelegges grunnet dette. Mat er også en dårlig idé i den innsjekkete bagasjen.

Se vedlegget med passasjertall for Oslo lufthavn.

Dokumenter

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Fjerde kvartal 2023: Reduserte inntekter grunnet endret reisemønster12.2.2024 14:20:00 CET | Pressemelding

- Avinors hovedutfordring er reduserte inntekter som skyldes endringer i reisemønster etter pandemien. Det er langt færre forretningsreisende enn før og nordmenns reiseaktivitet innenlands har flatet ut. Lavere trafikkvolum, manglende justering av lufthavnavgiftene, samt reduserte inntekter per passasjer, mye grunnet redusert tax-free-kvote, utfordrer Avinormodellen, sier konsernsjef Abraham Foss i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye