TV 2

Ine Jansen slår fra seg i ny mørk krimkomedie på TV 2

Del

– Det er ganske mørkt, dystopisk og gøy, sier Ine Jansen. Hun spiller hovedrollen som den rufsete etterforskeren Lisa i en ikke altfor fjern framtid i TV 2s nye serie «Purk». – Slik har du aldri sett Ine Jansen, lover TV 2s programredaktør Trygve Rønningen.

Ine Jansen i rollen som etterforskeren Lisa i "Purk" - ny mørk krimkomedie fra TV 2.
Ine Jansen i rollen som etterforskeren Lisa i "Purk" - ny mørk krimkomedie fra TV 2.

Serien «Purk» er en mørk krimkomedie med et rikt karakterunivers og en sterk kvinnelig hovedkarakter. Hun har et hjerte som banker for dem hun er glad i, og knyttnever som banker opp de hun er mindre glad i.

– Det er både gøy og befriende å se Ine Jansen en slik rolle, sier Trygve Rønningen, programredaktør og direktør innholdsstrategi i TV 2. Han gleder seg til å se Jansen som livstrøtt antihelt, og mener seerne har grunn til å gjøre det samme.

– Ine Jansen er en av landets mest anerkjente skuespillere, både på scenen og skjermen, og vi er glade for å ha henne i en hovedrolle hos oss. Jansen omgis dessuten av et ensemble plukket fra øverste hylle, sier Rønningen.

Vi møter også Jonis Josef som dealeren Shirouh, og Trond Espen Seim som den miljøbevisste narkotikasmugleren Isak. Tone Danielsen ser vi i rollen som Lisas mor Signe, Lars Berge som Trond, Iben Akerlie som den ferske etterforskeren Aila, John Carew som narkoboss Marko, Lars Berrum som Tommy, Ole Soo i rollen som politisjef, Karsten Marcussen som «Bikkja», og Anette Hoff i rollen som Lisas svigermor.

Og Ine Jansen forteller at det var lett å takke ja til rollen som Lisa.
– Jeg ble invitert med av Trond Kvernstrøm for flere år siden, han hadde en idé om en verden på vei nedenom og hjem. I dag er jo verden ganske lik den han skisserte dessverre, sier skuespilleren.

I serien faller Lisa sammen når ektemann og kollega Jostein forsvinner under et spaningsoppdrag. Til tross for at alle mener forsvinningen til Jostein var en ulykke, klarer ikke Lisa å falle til ro med det. Her er det noen som ikke snakker sant. På toppen av det hele må hun ta seg av sin demente mamma. Etter flere overtramp degraderes hun fra narko til forelegg og sendes til tvungen samtaleterapi for sine sinnemestringsproblemer.

– Jeg har sansen for dette universet, og denne karakterens handlingsmønster - mer maskulint enn feminint. Der humor og drama forenes, og denne gangen med en god dose action, er en sjanger jeg liker og håper vi har lykkes med i «Purk», avslutter Jansen.

Serien består av seks episoder og produseres av The Oslo Company. Konseptuell regi er ved Hallgrim Haug, og serieskaper Trond Kvernstrøm har co-regi. Ronny Johansen er ansvarlig produsent, og manus er ved Trond Kvernstrøm, Hallgrim Haug, Tobias Nordbø, Marie Hafting, Katie Hetland og Kjetil Indregard. Eksekutiv produsenter er Ine Jansen og Trond Espen Seim.

«Purk» kommer på TV 2 Direkte og TV 2 Play.

Kontakter

Nina EnghKommunikasjonsansvarlig

Hver gang vi møtes, Skal vi danse, Forræder, Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm, Rydderevolusjonen, Sommerhytta, Bloggerne, Bleep, Kids in crime, I fyr og flamme, Fling og Funkyfam.

Tel:+47 916 05 816nina.engh@tv2.no

Bilder

Ine Jansen som Lisa i "Purk".
Ine Jansen som Lisa i "Purk".
Last ned bilde
John Carew i rollen som Marko i "Purk".
John Carew i rollen som Marko i "Purk".
Last ned bilde
Ine Jansen i rollen som Lisa i "Purk".
Ine Jansen i rollen som Lisa i "Purk".
Last ned bilde
Tone Danielsen i rollen som Lisas mor Signe og Ine Jansen som Lisa.
Tone Danielsen i rollen som Lisas mor Signe og Ine Jansen som Lisa.
Last ned bilde
Trond Espen Seim i rollen som Isak i "Purk".
Trond Espen Seim i rollen som Isak i "Purk".
Last ned bilde
Jonis Josef som Shirouh i "Purk".
Jonis Josef som Shirouh i "Purk".
Last ned bilde

Om oss

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med over 6000 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom