Å Energi

Å Energi inngår langsiktig fastprisavtale med Eramet Norway

Del

Å Energi og Eramet Norway har inngått en 10-årig kraftavtale fra 2025. Avtalen sikrer deler av kraftforbruket til industriselskapet som har smelteverk i Kvinesdal, Porsgrunn og Sauda.

Fabrikkbygning, bebyggelse, sjø
Eramet Norway i Kvinesdal Foto: Eramet Norway

– Det er viktig for oss å gi industrien levedyktige kraftavtaler, spesielt i et område av Norge som har vært utsatt for høyere kraftpriser enn normalt den siste tiden, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi. 

Vil bidra til å nå klimamålene
Kraftavtalen sikrer Eramet Norway fastpris på kraft i ti år og inkluderer 35 MW kraft i kontraktsperioden. Selskapet er en del av den norske kraftforedlende industrien med 560 ansatte fordelt på sine tre smelteverk.

Klimafotavtrykket til Eramet Norways manganlegeringer er 40% av snittet i bransjen, og fornybar energi er en svært viktig del av selskapets miljøprofil. Manganlegeringer benyttes i fremstillingen av høykvalitetsstål som er en essensiell innsatsfaktor i det grønne skiftet. Industriselskapet har en årlig omsetning på ca. 7 milliarder kroner.

–  Å Energi fortjener honnør for deres samarbeid, i en tid preget av stor usikkerhet i bransjen. Denne avtalen bidrar positivt til å sikre vårt kraftbehov og gir oss samtidig tro på at vi også i fremtiden kan oppnå vilkår som gir oss grunnlag for videre vekst og verdiskaping i en verden der bare de beste overlever. Vi har i dag det laveste klimafotavtrykket i vår bransje, og vårt mål er å være verdens første leverandør av CO2-nøytrale manganlegeringer og således bidra til at Norge når sine klimamål, sier administrerende direktør Roger A. Westgård i Eramet Norway.

Sikrer industri og lokale arbeidsplasser
Å Energi er Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker.

–  Vårt samfunnsoppdrag er å levere ren energi slik at viktige deler av samfunnet, som norsk industri, kan fungere med forutsigbarhet. Som en stor leverandør av fornybar energi ønsker vi å inngå langsiktige avtaler som bidrar til å sikre lokal industriaktivitet og arbeidsplasser, sier Syvertsen.

Om Å Energi
Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker. Årlig kraftproduksjon på rundt 11,3 TWh fra 73 vannkraftverk, samt Norges nest største nettselskap med over 320 000 nettkunder. I tillegg leverer konsernet fornybar energi og energitjenester til industri og bedrifter over hele Norden.

Konsernet har 1 400 ansatte.

Om Eramet Norway
Med sine tre smelteverk i Porsgrunn, Sauda og Kvinesdal, samt en FoU-avdeling in Trondheim, er Eramet Norway AS en verdens lededende produsent av manganlegeringer til den globale stålindustrien. Selskapet har 560 ansatte, verifiserte klimamål og en årlig omsetning på om lag 7 milliarder kroner. Eramet Norway As er heleid av det franske gruve- og metallurgikonsernet Eramet, som har 9 000 ansatte på verdensbasis.

Kontaktpersoner

Anders Gaudestad,
Konserndirektør Fornybar Forvaltning, Å Energi
Anders.Gaudestad@aenergi.no
+47 469 58 588

Kåre Bjarte Bjelland
Direktør strategi og kommunikasjon, Eramet Norway AS
kare-bjarte.bjelland@eramet.com
+47 916 36 493

Bilder

Fabrikkbygning, bebyggelse, sjø
Eramet Norway i Kvinesdal.
Last ned bilde
Mann som sitter i en stol i et kontormiljø.
Konsernsjef Steffen Syvertsen i Å Energi.
Last ned bilde
Portrettbilde av mann. Foto.
Administrerende direktør Roger A. Westgård i Eramet Norway.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Å Energi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Å Energi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Å Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye