Frende Forsikring

Topp 10: Her skader nordmenn seg i høstferien

Del

1 av 3 skader nordmenn pådrar seg i høstferien skjer i Spania. - Vi forventer en stor økning i skadesaker fra nordmenn på reise de neste ukene. 

Den norske reisealarmsentralen Falck Global Assistance hjelper mange nordmenn som blir syke på tur i løpet av høstferien.
Den norske reisealarmsentralen Falck Global Assistance hjelper mange nordmenn som blir syke på tur i løpet av høstferien. Falck Global Assistance

Det sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen om tallene som kommer fra Falck Global Assistance. Den norske reisealarmsentralen hjelper tusenvis av nordmenn som blir syke på reise hvert eneste år.

Her ble flest syke i fjor  

 1. Spania – 34 prosent av alle skadesakene i høstferien i fjor  
 2. Tyrkia – 11 prosent  
 3. Hellas – 7 prosent  
 4. USA – 5 prosent  
 5. Storbritannia – 3 prosent  
 6. Frankrike – 3 prosent  
 7. Tyskland – 3 prosent 
 8. Italia – 3 prosent 
 9. Danmark – 2 prosent
 10. Portugal – 2 prosent  
  (Kilde: Falck Global Assistance)  

- Nordmenn er glade i høstferien sin og mange tar seg en etterlengtet uke i varmere strøk. Jo flere som reiser, jo flere uhell tikker inn til oss. Det ser vi på skadestatistikken hvert eneste år, sier Petter Lassen.

- Vi forventer en stor økning i skadesaker fra nordmenn på reise når høstferien starter i deler av landet til uka. Magesjau er den typiske høstferieplagen. Det kan fort ødelegge mye av ferien den korte høstferieuka, sier han.

Blant de andre høstferieklassikerne er vannkopper, ørebetennelse, luftveisinfeksjon og forkjølelse.

Færre mister bagasjen i år
I fjor var sommeren og høsten preget av bagasjekaos på mange flyplasser rundt om i Europa. I år har flyplassene hatt bedre kontroll.

- Antallet saker med forsinket bagasje sank med rundt 40 prosent hos oss i sommermånedene i år. Vi håper og tror at trenden fortsetter i høstferien. Hvis du har en reise med mellomlandinger eller vil spare litt tid tenker jeg uansett det er et godt råd å pakke lett. Høstferien er ikke så lang, så tenk gjerne over om du klarer deg med håndbagasje på tur, sier Petter Lassen.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Den norske reisealarmsentralen Falck Global Assistance hjelper mange nordmenn som blir syke på tur i løpet av høstferien. Foto: Falck Global Assistance.
Den norske reisealarmsentralen Falck Global Assistance hjelper mange nordmenn som blir syke på tur i løpet av høstferien. Foto: Falck Global Assistance.
Last ned bilde
Petter Lassen, skadesjef på reise i Frende Forsikring.
Petter Lassen, skadesjef på reise i Frende Forsikring.
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring har noen av Norges mest fornøyde forsikringskunder. Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.