NRK

Jade Josefine Nordahl blir ny strategisjef i NRK

Del

Hun har vært fungerende strategisjef i Strategi- og mediedivisjonen i NRK siden august 2022. Nå har Jade Josefine Nordahl fått rollen permanent.

Jade Josefine Nordahl er ny strategisjef i NRK. Foto: Ole Kaland/NRK
Jade Josefine Nordahl er ny strategisjef i NRK. Ole Kaland / NRK Kan kun brukes i omtale av NRK.

Nordahl er en strategisk leder med 16 års erfaring fra ulike roller i mediebransjen. Hun har jobbet med strategiutvikling i NRK de siste åtte årene og har vært fast ansatt i NRK siden 2009. Strategisjefen har erfaring fra blant annet innholdsinnkjøp, markedsføring, kommunikasjonsarbeid og flere ulike roller i strategiarbeidet.  

– Jeg er veldig glad for å ha blitt vist denne tilliten, og gleder meg til å ta fatt på arbeidet sammen med NRKs fantastiske fellesskap av skarpe hoder og gode mennesker. Kampen om publikums tid og oppmerksomhet er noe alle redaktørstyrte medier kjenner på, også hos oss i NRK.   

– Strategiarbeidet er et sentralt virkemiddel for å sikre at vi når publikum, at innholdet vårt får verdi for dem og at det viktige allmennkringkasteroppdraget løses på best mulig måte fremover. Nå skal vi bygge videre på det vi har fått til på strategiområdet i NRK de siste årene, og fortsette det spennende arbeidet med å finne svar på morgendagens utfordringer, sier Nordahl. 

Drivkraften i det strategiske arbeidet 

Som strategisjef vil Nordahl få det overordnede ansvaret for å videreutvikle strategiprosessene og den helhetlige strategistrukturen i NRK. Dette innebærer å initiere, koordinere og lede strategiarbeidet på overordnet nivå.

Strategisjefen er NRKs drivkraft i arbeidet med strategiske mål, planer og diskusjoner. Strategisjefen leder strategiavdelingen i NRK, som i tillegg til enheten for strategiutvikling rommer fagområdene merkevare, tilgjengelighet, sportsrettigheter, mediemangfold og NRKs innholdsarkiv. 

– Jeg er veldig glad for at Jade har takket ja til jobben som strategisjef. Jade tenker helhetlig i alt hun gjør, og har dyptgående kunnskap om strategi, organisasjon og bransje. Med Jade ved roret er jeg sikker på at vi får gode prosesser og strategier som gjør at vi lykkes med å videreutvikle NRK også i fremtiden, sier Jørgen Heid, direktør i Strategi- og mediedivisjonen i NRK. 

Nordahl går formelt inn i stillingen 1. oktober.  

Kontakter

Bilder

Jade Josefine Nordahl er ny strategisjef i NRK. Foto: Ole Kaland / NRK
Jade Josefine Nordahl er ny strategisjef i NRK. Foto: Ole Kaland / NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom